Нью-Йорк отримає нове фірмове таксі, можливо, турецького виробництва

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2011 22:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13896

У світі існує кілька служб таксі, які для певних міст стали такими ж символами, як і історичні пам’ятники архітектури. Серед таких таксі - відомі на весь світ чорні лондонські кеби і жовті нью-йоркські седани, які саме збираються замінити сучасними компактними міні-венами.

Karsan V1

Нинішні повнорозмірні таксі вже застаріли. Вважається, що вони занадто громіздкі і створюють на вулицях зайву штовханину, а по-друге, спалюють надто багато бензину. Таксисти ще якийсь час чіплялися б за своїх улюбленців, але проблема в тому, що цих "крокодилів" класичного компонування і п'яти з лишком метрів в довжину знімають з виробництва.

Ще в 2009 році влада Нью-Йорка оголосили конкурс "Таксі майбутнього". У ньому брали участь кілька компаній з усієї планети. До сьогоднішнього дня дійшли тільки три моделі: Ford Connect Transit, Karsan V1 і Nissan NV 200. Усі ці авто - невеликі комерційні міні-вени, які при менших габаритах і витраті палива надають кращі умови пасажирам - у всіх більш просторий салон з панорамним дахом для огляду хмарочосів, що для Нью-Йорка важливо.

В лідери конкурсу мітить модель з негучним ім'ям Karsan V1 турецького виробництва, про що свідчать результати опитування: за цей модульний чотиримісний вагончик з помірно футуристичним дизайном проголосували 76% нью-йоркців, за Ford - 23%, Nissan же не злюбили, повідомляє znaki.fm.

Турецька компанія, від радості і для підвищення шансів на великий контракт, вже оголосила, що готова складати V1 на території Нью-Йорка, але факт залишається фактом: нью-йоркське таксі може стати турецьким. До побачення, стереотипи!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.