Ющенко відкрив дитяче містечко

Автор/джерело -  © Олена ВЛАСОВА



Дата публiкацiї - 8.11.2006 19:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1390

Президент Віктор Ющенко, 52 роки, відкрив перше дитяче містечко в країні. Два роки його будували в селі Олександрія, що на Рівненщині.

Витратили 23,2 млн грн. Тут житимуть і навчатимуться діти-сироти.

На добудову його треба ще вісім мільйонів гривень.

На території містечка — школа, спортзал, клуб-їдальня та два спальні корпуси на 50 місць кожен. До приїзду Ющенка територію прикрасили надувними кульками у вигляді зайчиків. Деякий час глава держави до них приглядається, потім іде далі. У руках тримає півметровий дерев’яний ключ.

— У суспільства невеликий вибір: або будувати дитячий садочок і школу, або потім — дитячу колонію і тюрми, — каже Ющенко.

За його словами, тільки в Рівненській області живе 1700 сиріт. Дві третини з них вчаться у школах-інтернатах.

Пошт Ющенка їжачиться від холоду. Поруч — дитячий оркестр у панчохах та черевичках грає ”Гей, наливайте повнії чари!”. Кілька десятків дітей привели на церемонію як групу підтримки. Вони уважно роздивляються президента. Деякі плачуть і просяться додому.

— А тепер, зайчики, підходьте до мене, — Віктор Ющенко манить рукою двох дітей з Вербської школи-інтернату.

Ті підходять з тацею, на якій ножиці. Ющенко швидко перерізає жовту стрічку. Під оплески вручає восьми сім’ям ключі від квартир у містечку. Кожна пара має взяти на виховання сім-вісім дітей, які житимуть і навчатимуться в сиротинці.

Президент прощається. Але біля машини до Ющенка підбігає жінка. Каже, що її чоловік ґвалтує 4-річну доньку Мирославу. Мала розповіла мамі, що батько робить це у ванні. Поруч стоять керівники обласної міліції та прокуратури. Президент одразу наказує їм зайнятися цією справою.

— Добре, що перед Ющенком не осоромилися, — зітхає 55-річна директорка містечка Валентина Забедюк після від’їзду глави держави.

Додає, що тепер залишилося добудувати закритий плавальний басейн, футбольне поле і комплекс спортивних майданчиків.

— Думаю, на це піде ще з вісім мільйонів, — каже директорка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.