Вчені висунули нову гіпотезу походження життя на Землі

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 3.05.2011 23:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13901

Вчені висунули нову гіпотезу походження життя на Землі. Вони припустили, що першорядну роль у зародженні життя відіграла молекула формальдегіду.

За версією науковців з Інституту Карнегі (США) формальдегід став одним з основних компонентів у формуванні астероїдів і комет, які й "принесли" на Землю органічний матеріал, необхідний для виникнення життя (вуглець, водень і кисень).

Формальдегід - це газоподібна безбарвна речовина. Під час його розчинення у воді та метиловому спирті виходить рідина під назвою формалін, яка широко використовується у промисловості. Формальдегід є токсичною речовиною, його молекули вкрай нестійкі, проте в космосі ця молекула має більшу стійкість.

"У космосі формальдегід поширений не так сильно, як, наприклад, водень або вода, але все-таки присутній", - пояснив автор дослідження Джордж Коді.

Дослідники поставили експеримент, під час якого синтезували низку органічних речовин на основі формальдегіду, які входять до складу метеоритів. Отримана в результаті дослідів субстанція опинилася близька за своїм хімічним складом вмісту метеоритів.

Автори роботи пропонують таку гіпотезу: раніше Земля перебувала в розплавленому стані, і всі необхідні елементи (водень, вода, вуглець), потрапляючи на її поверхню, одразу ж зникали в космосі. Можливо, що органічна речовина на основі формальдегіду змогла подолати високі температури на нашій планеті і тим самим залишилася "недоторканою".

Для перевірки своєї гіпотези дослідники нагріли отриману на основі формальдегіду органічна речовина до 1400 градусів за Цельсієм, і вона залишилася неушкодженою. Цікаво, що інші полімери на основі вуглецю не витримували таких високих температур.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.