Для мешканців будинків без газу і тепла встановили окремий тариф на електроенергію

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 4.05.2011 09:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13902

1 травня набуло чинності розпорядження Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) про внесення змін до тарифів для населення, відповідно до якого встановлюється знижений тариф на електроенергію для багатоквартирних будинків, де відсутня газифікація.

Відповідна постанова НКРЕ опублікована 30 квітня у газеті "Урядовый кур'єр".

Як повідомлялося, цією постановою НКРЕ встановила застосування для населення тарифу на електроенергію у розмірі 21,54 коп. за 1 кВт/ч (з ПДВ), незалежно від об'ємів її споживання, в окремому багатоквартирному будинку, який негазифікований і в якому відсутнє або не функціонує централізоване теплопостачання, а не в населеному пункті в цілому, як було раніше.

Як повідомлялося раніше, що з 1 квітня 2011 р НКРЕ підвищила на 15% тарифи на електричну енергію для населення. Таке рішення було прийняте на засіданні комісії 17 березня.

Від “Аратти”: як відомо, мешканці таких будинків мали найбільші витрати на електроененргію холодну пору року, Але тоді влада "запющувала очі" на надмірні витрати громадян, щодо яких суб'єкти господарської діяльнності не виконують договірних обов'язків, тобто не надають послуги тепло-водопостачання та опалення помешкань.

Фактично влада поставила тисячі громадян у ситуацію правового вакууму, оскільки прокуратура, яка, відповідно до закону "Про прокуратуру", мала негайно розпочати процесуальні дії, просто проігнорувала цей обов'язок. В результаті такої бездіяльності законним інтересам тисяч громадян було нанесено суттєвої моральної та матеріальної шкоди.

І ми не певні, що у цьому випадку законні інтереси громадян будуть захищені - адже ніхто й не намагається звернутися до правосуддя, аби винні у створені "екстриму для людей" понесли відповідне покарання, а громадяни отримали компенсацію заподіяної шкоди.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.