За рішенням про червоні прапори стояли конкретні бізенс-інтереси

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 4.05.2011 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13903

На Луганщині не чекають на рішення Президента і вже зобов’язали місцеві органи влади вивішувати червоні прапори.

Про це під час зустрічі з місцевими депутатами заявив перший заступник голови облради Євген Харін

«Червоний прапор повинен бути на будівлі міської ради – однозначно. Тому що є рішення Верховної Ради, і є те рішення, яке в нас діє, слава Богу, третій рік. Обов’язково візьміть під свій контроль, шановні колеги», – наголосив Харін.

Тим часом рішення Верховної Ради про зміни до закону, які мають запровадити використання не просто червоних прапорів, а копій так званого «прапора Перемоги», ше не підписане Президентом і не набуло чинності.

Разом з тим вже третій рік діє рішення Луганської облради, яке узаконило використання червоних прапорів, – але це була тільки рекомендація. У тому рішенні депутатів, зокрема, мовилося, що 9 травня на будівлі обласної ради поряд із синьо-жовтим встановлюватимуть ще і «червоний прапор із символікою часів Великої Вітчизняної війни». Робити це обласні депутати рекомендували також місцевим радам Луганщини.

Депутати Луганської міської ради ухвалили схоже рішення, долучивши до його виконання комунальні заклади. Вивісити червоний прапор Перемоги знову ж таки лише рекомендували.

Як зазначив директор 44-ї луганської школи Віктор Шутов, державний прапор України обов’язково буде вивішено, а червоний прапор – навряд чи, бо ж грошей на його придбання не виділили.

На думку Шутова, сама ця ідеявиглядає абсурдною: адже це знамено має бути копією прапора 150-ї стрілецької дивізії, з усім її позначенням на полотнищі – саме той прапор, за офіційною радянською і російською історією, і був встановлений над Рейхстагом у Берліні наприкінці війни з нацистською Німеччиною.

Варто зазначити, що у Луганську червоні «прапори Перемоги» можна замовити в спецфірмі. Продають їх майже по 300 гривень за штуку. Разом з тим державний прапор України у крамниці цієї ж фірми коштує втричі дешевше.

При цьому мешканці Луганська на ініціативу політиків реагують спокійно. Більшість луганців не проти побачити 9 травня на будівлях червоні прапори. Щоправда, дехто так і не знає, що це має бути зовсім не старий радянський прапор.

Зазначимо, на Львівщині День Перемоги не святкуватимуть, а вшанують пам’ять загиблих у роки Другої світової війни. Разом з тим львівські депутати вимагають від Президента Януковича не підписувати зміни до Закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років», в яких ідеться про використання прапора Перемоги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.