Клюєв натякнув, що у майбутньому Янукович літатиме на українському вертольоті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.05.2011 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13905

Перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що Україна сьогодні має всі можливості для забезпечення в майбутньому власних потреб у вертольотах.

"У нас виробляються двигуни практично до всіх типів вертольотів, які існують у світі. У нас є підприємства, які зможуть робити і корпуси, і більшість вузлів і агрегатів для нових українських вертольотів. Тому ми просто зобов'язані в середньостроковій перспективі запустити їх виробництво", - вважає Клюєв.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра, він зазначив, що на сьогоднішній день парк вертольотів, які експлуатуються в нашій країні, досить застарів і потребує оновлення. Так, частка машин, які працюють до 10 років, не перевищує 15%. Вік більшості вертольотів перевищує 20 років.

За його даними, якщо на початку 90-х років в Україні працювало близько 500 цивільних вертольотів, то на сьогодні зареєстровано трохи більше двохсот (без урахування машин Міноборони).

Крім того, Клюєв повідомив, що доручив Агентству з управління державними корпоративними правами спільно з Міноборони опрацювати оптимальну технологічну модель виробництва вертольотів, у тому числі з використанням механізмів державно-приватного партнерства з ВАТ Мотор Січ і іншими підприємствами.

Також Клюєв повідомив, що Мотор Січ вже починає проводити модернізацію російських вертольотів Мі-8, в результаті чого подовжується термін їх служби.

На його думку, вітчизняна промисловість уже готова частково забезпечувати потреби модернізованими вертольотами, продовжуючи їх ресурс на 7-10 років. За цей час необхідно спроектувати новий вітчизняний вертоліт, зазначив Клюєв.

Він також повідомив, що нещодавно Президент України дав доручення вже найближчим часом посилити МНС України кількома новими вертольотами для поліпшення готовності до очікуваних річних лісових пожеж.

Нагадаємо, раніше Клюєв попросив прискорити підготовку програм розвитку вертольотобудування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.