Перші 100 днів Януковича. Свята не буде

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.11.2006 20:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1391

Головне, що вдалося зробити новому складу Кабінету Міністрів за перші сто днів своєї роботи – це стабілізувати економічну ситуацію в країні, – заявив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович під час брифінгу.

За його словами, Урядом визначені пріоритетні напрями, з яких розпочалась активна робота. Зокрема, вже вдалося вирішити цілу низку питань із забезпечення енергетичної безпеки держави. Підготовлені необхідні обсяги вугілля на теплоелектростанціях, закладено у газосховища необхідні обсяги газу (24,7 млрд. кубічних метрів). Крім того, була не тільки збережена ціна на газ на 2006 рік, але й досягнута домовленість з постачальниками блакитного палива відносно ціни на 2007 рік, яка для України буде нижчою в порівнянні з сусідніми країнами.

Також важливим досягненням керівник Уряду вважає поновлення конструктивного діалогу між Україною і Російською Федерацією. „Нам вдалося стабілізувати відносини з Росією. І це дуже важливо, тому що зараз товарообіг з Росією щомісяця зростає”, – сказав Віктор Янукович.

Глава Кабінету Міністрів відзначив, що Урядом вже сплановано на наступний рік необхідні обсяги бюджетного фінансування, які ґрунтуються на макроекономічних показниках. Згідно з розрахунками Міністерства економіки, Україна матиме у наступному році необхідне збільшення обсягів внутрішнього валового продукту при рівні інфляції, який також відповідатиме макроекономічним прогнозам.

Що стосується бюджетної політики, то, за словами Віктора Януковича, Кабінету Міністрів вдалося скоротити дефіцит бюджету 2006 року. Проведені комплексні заходи щодо збільшення прибуткової частини бюджету дозволять не тільки остаточно скоротити бюджетний дефіцит, але й ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати, – підкреслив Глава Уряду.

„Головне, що нам вдалося – це стабілізувати економічну ситуацію і добитися щомісячного зростання внутрішнього валового продукту”, – підкреслив Віктор Янукович.

За словами Прем’єр-міністра, наступні кроки Уряду мають бути спрямовані на подолання кризових явищ, які досі існують у вітчизняній економіці, якісну підготовку бюджету на 2007 рік і підняття рівня відповідальності керівників як центральної, так і регіональної вертикалі органів виконавчої влади.

Глава Уряду висловив впевненість, що такі заходи дадуть можливість підняти в цілому ефективність роботи влади. І цьому, на думку Віктора Януковича, сприяє Конституційна реформа, яка дала можливість створити дієвий механізм співпраці Уряду, Верховної Ради і Президента.

На жаль “маленьким українцям”, які до речі, голосували за нього на виборах, так і не вдалося почути: коли ж воно почнеться, обіцяне “зростання добробуту кожного вже сьогодні”? Натомість - є виключно зубожіння всіх, та зростання добробуту обраних.

І що воно за така “криза”, а точніше в чому? До нього - жити було не так, щоб добре, але стерпно. А зараз? І де ота дружба із Росією? В зростанні комунальних послуг? Інфляції?

Багато чого не почули ми й ви від прем'єра та прффесіоналів. Й, напевно, не почуємо, бо на те немає що сказати, окрім заскорузлих бюрократичних штампів, восхваляючи себе. У розрахунку на те, що ми, дурні, повіримо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.