Сталінські традиції. Луценка таки годують примусово

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.05.2011 18:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13914

Працівники Лук’янівського слідчого ізолятора з 1 травня застосовують до Юрія Луценка процедуру примусового годування.

Про це повідомила Ірина Луценко, яка відвідувала чоловіка сьогодні в слідчому ізоляторі, передає прес-служба «Народної самооборони».

За її словами, примусове годування є нічим іншим, як катуванням, а заяви Генпрокуратури, що він вживає їжу добровільно — брехнею.

Пані Ірина переповіла зі слів Юрія Луценка, що для примусового годування використовується «біла рідина, що смердить за метр», яку Генпрокуратура в своїх повідомленнях чомусь називає «поживною калорійною сумішшю».

Дружина також зазначила, що Юрій Луценко за час перебування в слідчому ізоляторі втратив 14 кг ваги, а внаслідок голодування стан його здоров'я значно погіршився: тиск почав «скакати» від «90 на 40» до «130 на 110», а, крім того, в крові Луценка зараз дуже високий вміст ацетону, що буває у голодувальників на 8-ий день цієї процедури: «Це — дуже важкий показник, він буває у тих, хто дійсно голодує. Тому всі заяви представників Партії регіонів, які назвали голодування мого чоловіка клоунадою, є безвідповідальною балаканиною людей, не здатних на серйозні вчинки заради захисту своїх прав».

За словами Ірини Луценко, після початку процедури голодування ув'язненого почали щодня відвідувати різні лікарі: «Юра казав, що до нього приходили жіночка-стоматолог і логопед. Останньому він зауважив, що йому вже більше 40 років і у вимові щось міняти трохи запізно». Зі слів лікарів, вони неодноразово спостерігали за тими, хто голодує, але у випадку з Луценком визнають, що вперше бачать, як людині вдається в такому важкому стані зберігати оптимізм і бійцівських характер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.