Кава подорожчає на 30%

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 5.05.2011 09:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13917

Роздрібна ціна на розчинну каву може підвищитися на 15-20%, а на каву в зернах – на 30%.

Такі прогнози українських експертів у відповідь на нещодавно оприлюднені прогнози про те, що ціни на каву можуть підвищитися на 40%, 11 провідних аналітиків ринку, пише "КП.ua".

Світові аналітики аргументували подорожчання великим градом у Бразилії, а також серйозним похолоданням і заморозками, які очікуються у цій країні

Українські експерти підтверджують ці прогнози. «Будь-які зміни на світових ринках таких продуктів, як кава і какао, автоматично відбиваються на українському ринку, - заявила начальник аналітичного відділу консалтингового агентства ААА Марія Колесник. - Зростання вартості сировини закладається в ціну кінцевого продукту, незалежно від того, імпортуємо ми готову кава чи сировину для її виробництва на українських підприємствах».

"Оскільки кава - це продукт з високою доданою вартістю, 40-відсоткове зростання сировини зовсім не означає, що і ціна в роздробі підніметься на ті ж 40 відсотків, - каже експерт. - Можна прогнозувати, що розчинна кава подорожчає в роздробі на 15-20 відсотків, а кава в зернах додасть у ціні до 30 відсотків".

Відзначимо, що ціни на каву в останні 7 місяців збільшилися вдвічі і очікується їхній подальший ріст у зв'язку зі скороченням світових запасів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.