Львівські ветерани не бажають свята під сталінськими прапорами

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 5.05.2011 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13924

Керавництво міської ради ветеранів офіційно звернулося у Львівську ОДА.

Керівники Львівського обласного та міського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів (ВОВ) Б.Винниченко та Я.Гера звернулися до голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка з пропозицією відзначити 9 травня – День Перемоги – під державними прапорами.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За повідомленням прес-служби, відповідну ухвалу було прийнято на розширеному секретаріаті Львівського обласного та міського відділення ВОВ.

«У своєму виступі депутат Верховної Ради України Цибенко від імені ветеранів підняв питання про святкування Дня перемоги 9 травня не під державними прапорами. Львівське обласне і міське відділення ВОВ, яке налічує понад 80 00 членів, такого доручення йому не давало, і вважаємо його звернення образою ветеранської організації», - йдеться у зверненні.

"9 травня – День перемоги - на Львівщині відзначатимемо під державними синьо-жовтими прапорами. Жодних маршів та провокацій, які мають на меті підірвати стабільність чи внести неспокій у Львові та області ми не допустимо", - наголосив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, 4 травня під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення урочистих заходів з відзначення 66-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні за участі представників секретаріату Львівського обласного відділення Всеукраїнського голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк зазначив, що на Львівщині потрібно гідно вшанувати пам'ять загиблих у Другій Світовій війні і тих, хто залишився в живих.

Зазначимо, 21 квітня Верховна Рада України врегулювала питання використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

Згідно із законом, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд із Державним прапором України. Закон встановлює порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії та флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Згідно із законом, зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапора 150-ї ордена Кутузова другого ступеня Ідрицької стрілецької дивізії. Закон також встановлює порядок використання прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата та Невідомого матроса, а також під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги.

21 квітня депутати Львівської міської ради під час сесії прийняли ухвалу, якою заборонили використовувати під час відзначення Дня перемоги радянську та нацистську символіку.

28 квітня під час позачергової сесії депутати Львівської обласної ради також прийняли рішення « Про недопустимість використання радянської окупаційної символіки під час відзначення Днів пам’яті жертв Другої світової війни».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.