Європейський суд розпочав розгляд справи Луценка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.05.2011 10:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13926

Європейський суд з прав людини вже почав розглядати позов екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і відправив відповідний запит про порушення його прав до українського уряду.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив соратник Луценка по Народній самообороні, народний депутат Юрій Гримчак.

Як уточнив Гримчак, український уряд повинен відповісти до 3 червня.

"Європейський суд з прав людини вже почав розглядати справу, як це не дивно звучить, - Луценка проти України. Європейський суд відправив запит уряду України. Там є питання, їх 5 пунктів, до 3 червня мають дати відповідь", - заявив Гримчак.

"На сьогоднішній день, все, що отримуємо з прокуратури, ми теж відправляємо до Європейського суду. Ми отримали відмову від лікаря, що є порушенням резолюції ООН. Це стаття 91, згідно з якою слідство дозволяє користуватися під час перебування у в'язниці послугами лікаря, ненадання лікарської допомоги розцінюють як тортури, це порушення права не тільки на свободу, але й права на життя і здоров'я ", - додав нардеп.

Крім того, Гримчак заявив, що Луценко може залишитися в СІЗО і після 26 травня. За його словами, коли Генпрокуратура передасть кримінальну справу до суду, Луценку доведеться чекати першого засідання суду у цій справі, а суд у свою чергу, повинен обрати запобіжний захід.

"Є невеличка прогалина в законодавстві, як тільки прокуратура передає кримінальну справу до суду, то ось у цей проміжок часу, рішення щоб утримувати Луценка до 26 травня, вона автоматично продовжується до того часу, поки суд не розгляне цю справу заново, і знову обере запобіжний захід ", - заявив Гримчак.

Як повідомлялося, 4 травня адвокати Луценка заявили про погіршення його самопочуття і попросили генпрокурора скасувати арешт.

21 квітня Апеляційний суд Києва продовжив термін арешту Луценка до 26 травня. Після чого 22 квітня він оголосив голодування на знак протесту проти цього рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.