Луценка навідали прокурор, омбудсман і лікарі

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 7.05.2011 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13928

За дорученням Генерального прокурора України Віктора Пшонки його заступник Анатолій Пришко 6 травня, відвідав Київський слідчий ізолятор, де тримається обвинувачений Юрій Луценко.

Як повідомила прес-служба Генеральної прокуратури, разом із ним були присутні Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я Олександр Аніщенко, Голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, виконувач обов’язків прокурора м. Києва Дмитро Лупеко.

На даний час нагляд за законністю умов його перебування у слідчому ізоляторі щоденно здійснюється прокуратурою міста Києваю, повідомили в ГПУ. Також стан здоров’я Луценка постійно контролюється медичними працівниками. Вчора лікарями вищої категорії лікувальних закладів МОЗ України, зокрема завідуючим відділенням алергології та ревматології, завідуючим кардіологічним відділенням та лікарем з клінічної ендокринології науково-практичного центру було проведено його комісійний огляд.

«За їх висновками, стан здоров’я Луценка на сьогодні задовільний, загострень хронічних хвороб не спостерігається, артеріальний тиск та рівень цукру в крові в нормі. За рекомендацією лікарів Юрій Луценко добровільно вживав поживну суміш до 4 травня включно. Примусового годування щодо нього не застосовувалося, і на даний час, за медичними показниками, його проводити підстав немає», - сказано в повідомленні.

У зв’язку з початком голодування його залишили у тримісній камері, відселивши з неї двох ув’язнених.

Під час опитування Луценко заявив, що претензій у нього ні до персоналу слідчого ізолятора, ні до умов тримання немає. Також він висловив подяку лікарям, які щоденно проводять його огляд. Його регулярно відвідує дружина і двоє його захисників.

Стан додержання законодавства щодо тримання Луценка у СІЗО постійно перебуває на контролі, запевняє Генпрокуратура.

Нагадаємо, 28 квітня Юрій Луценко офіційно проінформував керівництво Лук’янівського СІЗО про початок безстрокової голодовки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.