Комуністичне свято, як і годиться, не минуло без провокацій і бійок

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.05.2011 00:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13933

У понеділок, 9 травня, у низці міст України відбулися заходи, приурочені до 66-ї річниці Перемоги у Великій вітчизняній війні.

Провокація у Донецьку

У більшості населених пунктів святкування супроводжувалися традиційними парадами та покладанням квітів до могил загиблих у Великій вітчизняній війні.

У Києві о 10.00 ранку урочиста хода почалася проїздом бронетранспортера Збройних сил України з автентичною копією Прапора Перемоги на борту і в супроводі трьох офіцерів президентського полку.

У святковій ході брали участь активісти громадських організацій, ліцеїсти, ветерани, представники районів Києва. Після нього почався мітинг-концерт, під час якого виступив глава української держави Віктор Янукович.

У Донецьку ветерани Повітряно-десантних військ кинули під ноги ветеранам ВВВ чорно-червоний прапор ОУН-УПА.

Провокативна акція була здійснена, під час покладання квітів до Вічного вогню. Потім, розірваний прапор прив'язали до "джипа"і машина поїхала на Саур-Могилу щоб, як пояснили учасники акції, там спалити "фашистську нечисть ".

Севастополь відзначив 9 травня міжнародним Парадом Перемоги. У міжнародному параді взяли участь російські та українські військові, які крокували головною площею Севастополя пліч-о-пліч у радянській формі.

Між тим, в Івано-Франківську урочистості до Дня Перемоги не відбулися без інцидентів. Представники Конгресу українських націоналістів провели пікет біля Меморіального кладовища, де відбувалося віче-реквієм. Вони тримали партійний прапор і транспаранти: ОУН-УПА - державне визнання, КПРС - до суду!, Геть КПРС!, Ні новітній окупації! та ін. Під час виступів представників влади члени КУН вигукували: Ганьба червоним керівникам!, Комуністів - геть!.

У Львові цей громадянин застосував зброю - чи буде він відповідати, згідно з законом?

Між іншим, найбільше інцидентів у зв'язку з вшануванням пам'яті загиблих у Великій вітчизняній війні відбулося сьогодні у Львові. Там активісти ВО Свобода та низки молодіжних об'єднань намагалися не пропустити представників ветеранських організацій, членів КПУ, "Родіни" і Російської єдності до пагорба Слави. Вони заблокували проїзд і стали розхитувати автобуси з криками: Ганьба! і Комуняку - на гілляку!.

У Львові сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Інцидент стався близько 11:00 на вулиці Личаківській.

Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі чоловік, помітили близько 10 осіб з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину по переслідувачам. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Як з’ясувалося пізніше, "свободівця" у Львові підстрелив чоловік у чорному костюмі і окулярах.

У цей час на пагорбі Слави одночасно було піднято кілька червоних прапорів, прапори часів війни, прапор із символом міста-героя Одеси, прапори з символікою Радянського Союзу.

Генконсул Росії у Львові Олег Астахов заявив, що у його колег по дорозі на Пагорб Слави відібрали вінок, який ті мали намір покласти на військовому кладовищі.

Присутні на пагорбі Слави розгорнули десятиметровий червоний прапор, який складається з двох частин.

Пізніше, гурт молодих людей у масках, до якого ще й приєдналися свободівці, спалили червоні прапори перед львівською міськрадою. Міліція не відреагувала на дійство.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоний прапор. Станом на 9 травня на офіційному сайті Президента Віктора Януковича відсутня інформація про підписання ррезидентом цього закону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.