Відлуння совкового свята. Львівський губернатор подав у відставку

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 10.05.2011 10:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13934

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк написав заяву про відставку 10 травня вранці під час розмови із депутатами обласної та міської рад від ВО "Свобода" щодо подій у Львові 9 травня.

Сутичка між міліцією і свободівцями у Львові 9.05.11 р.

Про це повідомила прес-секретар ЛОО ВО "Свобода" Леся Федів. За її словами, у присутності депутатів і преси голова ОДА написав заяву.

"Михайло Цимбалюк зазначив, що не тримається за крісло, та не вважає себе винним, що буде з'ясовувати, чому так сталося і карати винних. Однак написав заяву", повідомляє прес-служба ЛОО ВО "Свобода".

За повідомленням прес-служби, депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" ініціюють скликання позачергової сесії щодо подій 9 травня у Львові.

Нагадаємо, що 9 травня, свободівці заявили, що покладають відповідальність за сутички і за провокації проросійських екстремістів у Львові на голову Львівської ОДА Михайла Цимбалюка і вимагатимуть його відставки.

"Кілька хвилин тому мені повідомили, що до Михайла Цимбалюка прийшли депутати, щоб отримати пояснення з-приводу ситуації, яка склалася і в присутності журналістів, голова ОДА, як мені повідомили, написав заяву на звільнення", - зазначив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

Панькевич уточнив, що до Цимбалюка прийшли, в основному, представники ВО "Свобода" з метою отримати реакцію на події 9 травня у Львові.

Нагадаємо, у Львові 9 травня сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Інцидент стався близько 11:00 на вулиці Личаківській.

Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі людей, помітили близько 10 людкй з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Після цього представники "Свободи" наздогнали стріляючого у них і його товаришів, закидали їх камінням і побили, розбивши їм голови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.