Луценко продовжуватиме голодування безстроково

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.05.2011 18:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13942

Після зустрічі в СІЗО з Юрієм Луценком його дружина Ірина розповіла, що лідер “Народної самооборони” продовжує голодування і не має наміру здаватись.

Про це повідомила прес-служба партії.

“Він буде продовжувати голодування до тих пір, поки не вирішиться ця ситуація в той чи інший бік. Юрій Луценко сказав: або я вийду звідси нормальною людиною, або мене винесуть вперед ногами”. Вона передала слова Юрія Луценка про те, що це голодування не пов'язано з умовами тримання чи з відношенням до нього з боку працівників СІЗО, а пояснюється виключно безпричинним його триманням під вартою. “Це єдина причина”, - наголосила Ірина Луценко.

Сьогодні йде 19-й день голодування, Юрій Луценко втратив майже 20 кг ваги. З 8 травня він знаходиться в медичній частині СІЗО і стан його здоров'я погіршується. За словами Ірини Луценко, її чоловік п'є лише воду і у нього очевидна інтоксикація організму. Лікарі, які його оглядали, визнали, що у нього серйозні проблеми з серцем, цукровий діабет, в поганому стані основні внутрішні органи: “Ми його тільки що бачили. Він одягнений в спортивний костюм, джинси — у все, що можна надіти, і його все одно морозить. Постійно крутиться голова. Яке може бути покращення здоров'я, якщо є втрата 20 кг?”.

Ірина Луценко наголосила, що керівництво СІЗО з огляду на серйозну ситуацію з її чоловіком, звернулись до ГПУ і в суд за дозволом на примусове годування, при якому працівникам СІЗО доведеться насильно заливати арештанту поживну суміш, використовуючи силу, щелепорозтискач, лійку і шланг. “ГПУ, розуміючи, що це вже фактично тортури, а люди, які будуть його таким чином годувати, будуть маски вдягати (як колись в середньовіччі), відмовляється давати такий дозвіл, викидаючи в пресу повідомлення, що ситуація з його здоров'ям стабільна”, - заявила вона.

За словами Ірини Луценко, Янукович, який отримав всю вертикаль влади в Україні, є відповідальним за ситуацію з ув'язненням її чоловіка, і захист буде знову звертатись до нього: “Тому що він є гарантом Конституції. Ми прекрасно розуміємо, що мій чоловік є радикальним опозиціонером до нинішньої влади і до Януковича зокрема. Тому таке завзяте ставлення прокуратури до цієї справи буде накладати відбиток і на нашого гаранта Конституції і особисто на Януковича. Прослідковуються такі мстиві нотки з боку нинішньої влади по відношенню до мого чоловіка, це прослідковується явно і тільки лінивий цього не бачить. Ми будемо звертатись до гаранта Конституції Януковичу, на якому лежить вся влада”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.