Влада боїться відкритості судового процесу щодо газових угод

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.05.2011 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13943

На першому судовому засіданні з розгляду позову Юлії Тимошенко до ГПУ про незаконність порушення проти неї кримінальної справищодо газових угод продемонструвало обличчя українського правосуддя.

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що судове засідання Печерського районного суду м. Києва з розгляду її скарги щодо незаконності порушення проти неї кримінальної справи щодо газових угод 2009 року вчергове підтвердило небажання влади до публічності та відкритості цього процесу.

"Ми зразу попросили, щоб була допущена вся преса разом з камерами, але прокурор, який представляв Генеральну прокуратуру, відразу висловив заперечення щодо присутності преси, тому що їм просто нема що сказати суспільству, у них немає правової позиції", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні журналістам, повідомляє прес-служба партії.

Крім того, за словами лідера партії "Батьківщина", прокурор виступив проти долучення до справи важливих документів, які фактично підтверджують відсутність підстав для порушення кримінальної справи проти неї.

"Прокурор виступив проти долучення до справи дуже важливого листа прокуратури, в якому нас повідомили про те, що у них немає доказів нанесених державі збитків, що вони ще експертизу не провели, а вже порушили кримінальну справу", - додала вона.

Тимошенко також звернула увагу на те, що і суддя також намагалася не допустити представників ЗМІ до висвітлення судового засідання.

"І лише під тиском громадськості, яка була присутня, суддя дозволила бути журналістам без камер, а камери - лише на читання рішення суду, яке написано в Адміністрації Президента. Їй потрібен спокій, щоб зачитати це рішення суду, яке заздалегідь є неправосудним", - повідомила вона.

"Я дуже сподіваюся на те, що завтра, о 12 годині, коли буде вже розгляд по суті незаконності порушення кримінальної справи про газові угоди, що будуть допущені всі засоби масової інформації разом з камерами, і не тільки на читання рішення, а з початку до кінця фіксувати повністю весь хід роботи суду", - повідомила Юлія Тимошенко.

Екс-прем'єр-міністр також повідомила, що її захисник Сергій Власенко вимушений був просити перерву у судовому засіданні, оскільки суд не надав можливості ознайомитися з прокурорськими матеріалами щодо порушення кримінальної справи.

"Справа зранку була у суду, але суд відмовився нам надавати документи, порушуючи закон. І те, що зараз перенесли на завтра, я думаю, що суддя, яка намагається одноосібно виконати таке рішення – політично репресувати опонентів Януковича, вона просто злякалася тій кількості представників ЗМІ, тій кількості політиків, представників громадянського суспільства, які прийшли, і просто не здатна була психологічно вести цей судовий процес, тому що вони добре знають, що там нема складу злочину", - повідомила Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.