Фракція БЮТ, на знак протесту проти політичних репресій, покинула залу засідань парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.05.2011 12:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13949

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» покинули сесійну залу парламенту на знак протесту проти утримання під вартою Юрія Луценка та для того, щоб підтримати Юлію Тимошенко у судовому засіданні, на якому розглядатиметься її скарга на незаконні дії Генпрокуратури.

Про це з парламентської трибуни заявив голова фракції Іван Кириленко.

«Ми йдемо захищати свого лідера і демократію в Україні», - заявив Кириленко.

Він пояснив, що сьогодні о 12.00 розпочинається «безпрецедентне судове засідання щодо Юлії Тимошенко, і депутати йдуть, щоб підтримати її своєю присутністю».

Окрім того Іван Кириленко попросив перенести на інший день законопроекти, які фракція внесла на розгляд сьогодні, у день опозиції.

Юрій Луценко, який нині перебуває у лікарні швидкої допомоги, має бути негайно звільнений з-під варти.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії «Батьківщина».

«Влада свідомо фізично вбиває Юрія Луценка. Вона зрозуміла, що навіть українські суди не можуть забезпечити рішення в абсолютно абсурдній справі, порушеній проти нашого колеги по опозиції», - заявляють у «Батьківщині».

Прес-служба партії нагадує про повну відсутність підстав для утримання Юрія Луценка під вартою. Як відомо, 22 квітня Луценко розпочав голодування після рішення суду вчергове продовжити термін його ув’язнення, незважаючи на те, що політик уже завершив ознайомлення зі справою.

«Жодна мета не є настільки високою, щоб виправдовувати недостойні засоби. А коли і мета – здійснення політичних репресій – недостойна, яким словом охарактеризувати засоби влади? Янукович грає з людським життям, а це не жарти і не політтехнології», - підкреслюють у «Батьківщині».

Партія закликає владу припинити політичне переслідування опозиції та випустити Юрія Луценка на волю, закривши безпідставну кримінальну справу проти нього.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.