Як слід було чекати у Могильва призначили відповідальними за події у Львові “Свободу”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.05.2011 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13954

Начальник Департаменту міліції громадської безпеки МВС України, заступник міністра Віктор Ратушняк поклав провину за подію 9 травня у Львові на ВО “Свобода”.

Проросійські гастролери розгортають чевоний прапор. 9 травня. Лівів.

Про це він сказав сьогодні, 10 травня, на прес-конференції у Львові.

"За тими відеоматеріалами, які ми вже переглянули, я можу сказати, що провокації були однозначно з одного боку", - сказав він.

На уточнююче питання журналістів, яку саме сторону він має на увазі, Ратушняк сказав, що "на відео видно, що це люди з пов'язками, на яких написано Свобода".

Він також повідомив, що наразі порушено п'ять кримінальних справ за фактами порушення громадського порядку 9 травня у Львові, щодо трьох з них вже встановлено особи правопорушників.

Ратушняк також уточнив, що міліція склала 7 адміністративних протоколів про порушення громадського порядку, причому всі фігуранти цих протоколів - жителі Львова та Львівської області.

Заступник голови МВС також розповів, що всього за медичною допомогою після зіткнень 9 травня звернулися 17 осіб. За його словами, найбільш важкою травмою стало поранення, отримане молодим чоловіком у результаті пострілу з травматичного пістолета, інші - садна, забиття. Зброї, з якої був зроблений постріл, у міліції немає, але вже встановлено, що це пристрій для стрільби гумовими кулями. За словами Ратушняка, на цю зброю власник мав легальний дозвіл, крім того, він є колишнім співробітником міліції і звільнився з правоохоронних органів 3 роки тому.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює роботу міліції у Львові, Ратушняк заявив, що міліція 9 травня "робила свою роботу в рамках закону" та відповідно до обставин. "Незважаючи на те, що були спроби дестабілізувати ситуацію, міліція не допустила переростання одиночних порушень громадського порядку в більш масові зіткнення", - сказав він.

Стосовно протоколу про розгортання червоного прапора на Пагорбі Слави, то, за словами Ратушняка, його склала виконавча служба обласного управління юстиції і цей протокол буде переданий безпосередньо до суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.