За правління влади проФФесіоналів бізнес став видом екстриму

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 12.05.2011 11:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13960

Жодне українське місто, включаючи Київ, не потрапило до рейтингу найкращих міст світу для бізнесу, який складається британською консалтинговою компанією Knight Frank.

У цей рейтинг були зараховані 40 населених пунктів, повідомляє «Сегодня».

Список очолив Нью-Йорк, який залишається незмінним лідером рейтингу з 2008 року. Згідно з висновками експертів, у цьому американському місті станом на початок 2011 року помічена найкраща ділова активність у світі, а після Вашингтона він має найбільший політичний вплив у світі. Також Нью-Йорк залишається лідером за рівнем загальносвітового культурного значення.

Україна була помічена лише в списку Knight Frank зі зростання цін, де завдяки уповільненню зростання інфляції минулого року піднялася з 81 місця на 76-е, опинившись поруч з австралійським Сіднеєм (75 місце) та італійським Умбрія (77-е). У цьому рейтингу зі стабільності цін можна позаздрити Шанхаю (1 місце) і Мумбаї (2-е). А гірше за інших справи йдуть в ірландського Дубліна, який за рік опустився з 60 на 85-е місце і замикає цей список.

Значиться Україна і в рейтингу цін на сільгоспугіддя, де посідає четверте місце, після Англії, Румунії та Польщі. Згідно з даними Knight Frank, в Україні можна взяти в оренду на 5-10 років гектар землі за $150-350. Така цифра говорить про те, що наша земля недооцінена, оскільки в тій же Польщі гектар здається по $4-8 тисяч. Як відзначають британські експерти, на сьогодні земельні операції в нашій країні пов´язані з великим ризиком, оскільки недосконале українське законодавство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.