Чиновицька “щедрість” за рахунок платників податків

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.05.2011 15:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13967

Низка державних підприємств та установ 5 травня уклали угоди на придбання за бюджетні кошти дизпалива та бензину за цінами, що суттєво перевищують граничний рівень, встановлений урядовою комісією під керівництвом Юрія Бойка.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Найбільша ціна зафіксована на тендері Рахівської райдержадміністрації Закарпатської області, яка придбала для відділу охорони здоров'я бензин А-95 – 14668,6 л, А-80 – 2500 л; дизельне паливо – 11460,7 л на загальну суму 540 тис грн. Середня вартість палива склала 18,87 грн/л.

Продавцем виступила одеська фірма ТОВ "Веста сервіс". Її засновниками є Лілія Мєсроп та Каріне Сардаряни, а також Надія Карауш, відома як співвласниця страхової компанії "Велес".

Санаторно-оздоровчий комплекс "Зміна" у Ялті придбав бензин – 16014 л та дизельне пальне – 13970 л у ТОВ "Трейд – Ойл" за 447 тис грн. Середня ціна палива склала 14,91 грн/л.

Засновниками севастопольського ТОВ "Трейд – Ойл" є Олександр Чарчіян, Андрій Забродін та Юрій Сомов, відомий як керівник Севастопольської міської організації політичної партії "Діти війни "Народна партія України".

Державне підприємство радгосп-завод "Плодове" (Бахчисарайський район Криму) придбала 150 тис літрів дизпалива у корпорації "Хімагробуд" за 1,95 млн грн. Вартість склала 13,00 грн/л.

Вцілому по Україні середня вартість дизпалива і бензину різних марок складає від 9,43 до 10,18 грн/л.

Нагадаємо, що 29 квітня Міністерство енергетики і вугільної промисловості України підвищило ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн і на 15 коп. - до 9,6 грн на дизельне паливо.

Таким чином, держава дала "зелене світло" підвищенню цін і не стримало галопуюче зростання цін на паливо до психологічної "планки" в 10 грн.

Від “Аратти”: ви запитаєте, а як же ж бути з настановою Президента Віктора Януковича про тотальну економію коштів у державному секторі? Очевидно, що чиновна братія краще за нас, виборців, зрозуміла: піар для біомаси, тобто нас з вами, треба чітко відрізняти від реалій життя. А реалії прості - державні кошти треба ефективно, для себе, "засвоювати". Поки влада не змінилася.

Нам цікаво, а що ж роблять відмства панів Могильва, Хорошковського, Пшонки, які, власне, й мають на практиці пильно стежити, аби народна копієчка не витікала у чиновні кишені? Тим більше, що неможна не здогадатися, що за відсутності дефіциту пального на ринку, явно завищена закупівельна ціна містить неабиякий і конкретний інтерес покупця від імені держави.

Наразі ми маємо лише один маленький епізод із безлічі аналогічних. При повному мовчанні правоохоронців.

Вони, звісно, перевантажені конкретними справами проти корупціонерів Луценка, Тимошенко, Діденка та інших осіб, що не поділяють їхні владні цінності.

Ми залюбки визнаємо свою помилку, якщо побачимо, як рука Закону ухопила бодай названих махінаторів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.