Підприємці Луганщини вимагають від ГПУ порушити кримінальну справу на Азарова

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 12.05.2011 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13971

Порушення кримінальної справи проти прем´єр-міністра Миколи Азарова і розпуску Верховної Ради вимагали учасники віче підприємців у м. Сєверодонецьку.

Луганські підприємці на Податковому Майдані. 02.12.10 р.

Про це повідомила голова громадської організації «Правовий простір» у м. Сєверодонецьку Рима Білоцерківська.

«В акції взяли участь 10 міст Луганської області: Луганськ, Стаханов, Первомайськ, Лисичанськ, Папасна, Алчевськ, Сєверодонецьк, Рубіжне, Кремінна та Свердловськ. У нас був зв´язок також зі Львовом. На площі зібралося понад 150 осіб», - розповіла вона.

Як зазначила Білоцерківська, у віче взяли участь не лише підприємці, а й профспілкові та громадські організації шахтарів, пенсіонерів, чорнобильців, вчителів.

За підсумками зборів було прийнято резолюцію.

«Верховною Радою України приймаються законодавчі акти з порушенням Конституції України, що робить такі акти нелегітимними. Народні депутати України здійснюють голосування не тільки особисто, але й за інших народних депутатів, що є порушенням ч. 3 ст. 84 Конституції України. Таким чином прийнято всі правові акти, в тому числі Податковий кодекс України та зміни до законодавства про загальнообов´язкове пенсійне страхування», - зазначено в резолюції.

У резолюції вказано 11 рішень народних зборів у Сєверодонецьку. Зокрема, протестувальники вимагають розпуску Верховної Ради України та формування нового депутатського корпусу, який буде усвідомлювати відповідальність перед власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями; вважати нинішній Уряд нелегітимним; встановити тотальний громадський контроль за діями органів влади; постійно вести Чорну книгу порушень законодавства ; протягом травня-червня утворити регіональні структури суспільного контролю.

«Звернутися до Генеральної прокуратури України щодо розгляду заяви про злочин, вчинений громадянином Азаровим М. Я. за ознаками складу злочину передбаченого ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень) та ст. 206 КК України (протидія законній господарській діяльності), в результаті чого порушити кримінальну справу проти Азарова М. Я», - вирішено зборами в Сєверодонецьку.

Резолюція, за словами Білоцерківської, буде ще допрацьовуватися. Текст резолюції зачитають у Києві 19-го травня, коли там у рамках акції «Вперед» пройде Весняний марш протесту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.