Парламент ухвалив бюджетну резолюцію на наступний рік

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.05.2011 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13978

Верховна Рада України ухвалила постанову «Про основні напрями бюджетної політики на 2012 рік».

За дане рішення натиснули кнопки 263 із 376 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до постанови, основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2012 рік передбачаються наступні: валовий внутрішній продукт номінальний - 1475,5 млрд. гривень; зростання реального ВВП - 6,5%; індекс споживчих цін (грудень до грудня попереднього року) - 107,9%; індекс цін виробників (грудень до грудня попереднього року) - 109,7%.

Також передбачено, що рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, у 2012 році складе 7,2-7,7%.

У постанові зазначено, що макропоказники можуть бути уточнені після надходження фактичних даних щодо підсумків економічного розвитку держави за 2010 рік та оперативних статистичних даних щодо поточного стану соціально-економічної ситуації у 2011 році.

У прогнозні розрахунки основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2012 рік закладається середньорічний обмінний курс гривні до долара США на рівні 7,9-8 гривень.

Формування цінової динаміки відбуватиметься в умовах зменшення податкового навантаження на реальний сектор економіки, виваженої тарифної політики та помірних темпів зростання світових цін, що сприятиме уповільненню темпів зростання цін виробників промислової продукції до 9,7%.

Передбачено, що основними завданнями бюджетної політики є забезпечення соціально-економічного розвитку України; утримання граничного обсягу дефіциту державного бюджету на 2012 рік на рівні 2,5% валового внутрішнього продукту; фінансування бюджетного дефіциту переважно шляхом здійснення внутрішніх запозичень; зменшення частки перерозподілу валового внутрішнього продукту через зведений бюджет порівняно із врахованим у 2011 році (28,7%) шляхом.

Крім того, передбачається зниження темпів зростання реалізації підакцизних товарів (алкогольні напої, пиво і тютюнові вироби) у зв’язку із підвищенням ставок акцизного податку; зменшення питомої ваги у валовому внутрішньому продукті надходжень плати за землю та надання адміністративних послуг; зміни починаючи з 2012 року порядку та строків перерахування Національним банком частини прибутку до державного бюджету; поліпшення управління державним боргом з метою подальшого скорочення його обсягу до економічно безпечного рівня (не більш як 30% ВВП).

Також передбачено надання державних гарантій в обсязі не більш як 1% валового внутрішнього продукту для реалізації виключно інвестиційних та інноваційних проектів, спрямованих, зокрема, на розвиток експортного потенціалу національної економіки; підвищення ефективності здійснення капітальних видатків і встановлення частки інвестиційних видатків зведеного бюджету на рівні не менш як 5% ВВП; забезпечення прозорості системи державних фінансів на основі створення та впровадження інформаційно-аналітичної системи “Прозорий бюджет”; поліпшення менеджменту державних підприємств; продовження співробітництва з міжнародними фінансовими інституціями для поліпшення інвестиційного клімату України та залучення інвестицій; фінансову підтримку проведення в Україні на належному рівні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Також передбачається підвищення мінімальної заробітної плати і посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з метою поступового наближення його розміру до рівня мінімальної заробітної плати; прожиткового мінімуму та рівня його забезпечення з урахуванням індексу споживчих цін; підвищення розміру державної соціальної допомоги (у тому числі максимального), визначеного відповідно до статті 5 Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, на кожну дитину віком від 3 до 18 років.

Підвищення ефективності управління державним боргом передбачає вжиття заходів до здійснення активних операцій, пов’язаних з управлінням державним боргом і ліквідністю єдиного казначейського рахунка, у межах граничного обсягу державного боргу на кінець бюджетного періоду.

Також передбачені пріоритетні завдання податкової політики. Реалізація податкової політики передбачає розроблення та внесення змін до Податкового кодексу України з метою зміни ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції щодо деяких податків і зборів; адаптації податкового законодавства України до законодавства Європейського Союзу; підвищення ефективності адміністрування податків; зменшення обсягу податкової звітності; своєчасне бюджетне відшкодування податку на додану вартість; проведення моніторингу застосування норм Податкового кодексу та усунення виявлених недоліків.

Основними напрямками передбачено впровадження на рівні головних розпорядників бюджетних коштів середньострокових інвестиційних планів у межах граничних сум середньострокового бюджету з інвестиційних проектів, що пройшли процедуру оцінювання; збалансування фінансового стану Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” та її дочірніх підприємств і компаній без залучення бюджетних коштів, державних цінних паперів, надання розстрочень і відстрочень із сплати податкових зобов’язань і затвердження на цій основі її бездефіцитного фінансового плану в установлений законодавством строк.

Також заплановано здійснення заходів з приватизації банків, у капіталізації яких взяла участь держава; удосконалення законодавства у сфері земельних відносин з метою ефективного державного управління земельними ресурсами та функціонування прозорого ринку землі; затвердження порядку проведення інвентаризації об’єктів державної власності.

Передбачено припинення практики реорганізації професійно-технічних навчальних закладів у структурні підрозділи вищого навчального закладу.

У сфері оборонної діяльності планується впровадження нового механізму фінансування забезпечення житлом військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу; удосконалення механізму реалізації військового майна, що вивільняється у ході реформування Збройних сил, інших військових формувань і правоохоронних органів; переозброєння ЗСУ, інших військових формувань і правоохоронних органів сучасними видами озброєння та військової техніки, використовуючи вітчизняні розробки, високі технології і виробничі потужності оборонно-промислового комплексу; нарощування боєздатності Об’єднаних сил швидкого реагування та підвищення рівня боєздатності Основних сил оборони.

Заплановано створення системи “єдиного вікна” для реєстрації підприємницької діяльності і добровільного припинення суб’єктів господарювання; запровадження системи державної підтримки експортної діяльності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.