Кінець “споконвічної дружби”. Медвєдєв пригадає Україні 9 травня у Львові

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.05.2011 17:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13985

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв заявляє, що Росія враховуватиме ставлення влад інших країн, зокрема України, до пам’яті про Другу світову війну під час вибудовування зовнішньополітичних пріоритетів.

Про це Медвєдєв заявив, виступаючи на зустрічі з молодими російськими парламентаріями.

"Що стосується Естонії, Грузії, України, мені це так само сумно, як і вам. Дивитися на це неприємно і боляче. Це свідчать про незрілість політичних засад у цих країнах", - сказав Мєдвєдєв.

"Не наша справа їх критикувати, це справа виборців формувати власну владу", - підкреслив він.

За словами президента РФ, "якщо ця влада танцює на кістках людей, які колись захищали їх країни", то "ми повинні розуміти, яке у нас буде ставлення до цієї влади, і виходячи з цього вибудовувати нашу зовнішню політику".

"Ми враховуватимемо це, вибудовуючи зовнішньополітичні пріоритети", - підкреслив Мєдвєдєв.

Нагадаємо, відзначення у Львові Дня перемоги, яке супроводжувалося масовими сутичками, переросло у міжнародний скандал: генконсул Росії у Львові Олег Астахов заявив, що у його колег по дорозі на Пагорб Слави відібрали вінок, який ті мали намір покласти на військовому кладовищі.

Державна дума РФ звернулась до українського керівництва з вимогою вжити заходи щодо організаторів провокацій 9 травня.

В ухваленому російською Держдумою документі наголошується, що "представники низки українських націоналістичних організацій при фактичному потуранні влади Львова вчинили акти вандалізму щодо головних символів Перемоги, напали на ветеранів Великої Вітчизняної війни, розтоптали меморіальний вінок, який повинен був бути покладений на військовому кладовищі".

У відповідь вітчизняне МЗС заявило, що реакція російської сторони на події у Львові 9 травня свідчить, що інструменти з арсеналу антиукраїнських кампаній минулого не забуті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.