Правосуддя по-українськи. ГПУ випустила на волю підлеглого Космоса

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 16.05.2011 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14005

Співголову фракції Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького випустили з СІЗО.

Комарницького відпустили в суботу, 14 травня.

За словами джерела в Генпрокуратурі, рішення про зміну запобіжного заходу прийняв генеральний прокурор Віктор Пшонка. Чому таке рішення було прийнято, співрозмовник не уточнив.

Нагадаємо, голова фракції Блоку Черновецького в Київраді Денис Комарницький був затриманий за статтею "розбій" 8 квітня. Комарницького затримали за напад на адвоката Івана Гранцева просто в будинку БТІ у 2005 році. Разом із зятем мера В'ячеславом Супруненком він нібито вдарив Гранцева й відібрав у нього портфель із документами. Причиною конфлікту стала боротьба за будинок на вулиці Артема (колишня книжкова фабрика).

Справу за цим фактом порушили тільки на початку 2008 року. Сам Комарницький тоді все заперечував.

Голові фракції Блоку Черновецького в Київраді Денису Комарницькому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Від “Аратти”: як загальновідомо, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко голоує у тюремному блоці лікарні вже 25 днів. При чому - підстави для утримання його під вартою, на думку багатьох фахівців, більш, ніж сумнівні. Тим не менше, ГПУ, посилаючись на рішення суду, наполягає що все законно і без іншого рішення суду змінити запобіжний захід слідство не має права.

Між тим, Печерський суд 11 квітня ухвалив рішення про арешт і утримання під вартою Комарницького терміном на два місяці, тобто до 11 червня. Але нині, за вказівкою Генпрокурора - рішення суду фактично скасоване.

Виникає питання: чому у ГПУ вважають, що закон, як дишло?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.