Суд визнав: ГПУ переслідує Тимошенко законно

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.05.2011 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14006

Печерський районний суд Києва визнав законною постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко щодо газових угод 2009 року.

Відповідне рішення сьогодні за результатами триденного розгляду скарги Юлії Тимошенко оголосила суддя Галина Супрун, яка головувала у судовому засіданні.

"Кожен громадянин може подивитися, як в Україні фальшуються кримінальні справи і як фальшуються судові рішення. Наша мета – не ще раз довести, що суди залежні і неправосудні. Наша мета – вийти зі справжніми скаргами на міжнародний рівень, в міжнародні суди і там довести, що в Україні є політичні репресії, фальшуються справи, рішення суду, і фактично правосуддя немає", - сказала Тимошенко.

Оголошення суддею рішення суду присутні на засіданні народні депутати супроводили вигуками "Ганьба!"

Тимошенко та її захисник Сергій Власенко найближчим часом оскаржать в Апеляційному суді Києва ухвалу Печерського районного суду столиці про законність постанови Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти екс-прем'єра щодо газових угод 2009 року.

"Апеляція буде подана найближчим часом, я думаю – завтра", - сказав Власенко сьогодні журналістам після оголошення Печерським районним судом Києва свого рішення.

Захисник Тимошенко вважає абсурдним рішення Печерського райсуду. "Це абсолютно не аргументація, це абсолютно ніщо, це просто бажання заховатися за частково формальними ознаками, а частково – і за неформальними ознаками лише для того, щоб виконати ті вказівки, які суддя отримала", - пояснив він.

Власенко підкреслив, що Тимошенко обов’язково пройде всі судові процедури в Україні для того, щоб потім звернутися за захистом своїх прав до Європейського суду з прав людини. "Ми пройдемо цей шлях задля того, щоб мати юридичну можливість звертатися до Європейського суду з прав людини. Я переконаний, що ця судова інстанція – Європейський суд з прав людини – в нормальні встановлені відповідними процедурними регламентними нормами розгляне скаргу Тимошенко і винесе справедливе обґрунтоване рішення. Іншого рішення, ніж скасовувати сьогодні постанову про порушення кримінальної справи, у суду не було", - заявив захисник Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.