Двом депутатам-свободівцям загрожує кримінал

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.05.2011 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14010

Проти депутатів Самбірської районної ради Михайла та Володимира Ковалівих порушено кримінальну справу.

Про це повідомив 16 травня 2011 року адвокат братів Ковалівих Роман Дасюк, передає прес-служба ВО Свобода.

За словами адвоката, кримінальну справу порушено за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України, тобто "за умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов'язків". Ця стаття передбачає покарання обмеженням волі або позбавленням волі на термін до 5 років.

Михайла та Володимира Ковалівих продовжують утримувати в міліції.

Як повідомлялося раніше, що 15 травня 2011 року міліція затримала і силоміць доправила до львівського міськуправління міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Михайло о 6-й годині ранку повертався з дружиною з весілля. Просто на вулиці до нього під'їхала машина, кілька чоловіків схопили свободівця й, скрутивши йому руки, заштовхнули в авто. Приблизно за дві години затримали удома його брата Володимира.

Обох братів – депутатів від "Свободи" – відвезли до Львівського міського управління міліції. Як пояснили затриманим лише у Львівській міліції, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Спочатку із Ковалівими був телефонний зв'язок. Свободівці-депутати обласної ради дізналися від затриманих, що допитують їх окремо. Згодом зв'язок зник – перед тим було чути, що Михайло прокричав у слухавку, що "правоохоронці" його б'ють.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.