Китайська гречка виявилася дорогою і шкідливою для здоров`я “татаркою”

Автор/джерело -  © “Глобаліст”



Дата публiкацiї - 17.05.2011 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14022

Нова гречка китайського виробництва виявилася підробкою, яка не має нічого спільного з продуктом, заявленим раніше з боку китайського виробника. Гречка має кодову назву - “татарка” й несе небезпеку для здоров’я людей.

Гречка з Китаю шокувала експертів

Правда про новоприбулу китайську гречку відверто шокувала незалежних експертів. Виявилося, що горезвісна китайська гречка - звичайна “татарка” (яка в Україні відноситься до бур`янів - прим. “Аратти”) низької якості, особливістю є погана засвоюваність організмом людини і непередбачувана реакція печінки на цей вид крупи.

У Китайській Народній Республіці вищезгадана гречана крупа належить до категорії харчування низької якості. Їй присвоєна категорія С (третя після А, В і передостання в списку, нижче за яку знаходиться комбікорм).

Згідно з висновками НДІ круп'яних культур Подільського державного аграрно-технічного університету, китайська гречка, яка прибула в Україну, іншого сорту, ніж вирощується у України і називається «татарською». За вмістом корисних для здоров'я речовин вона перевищує якість звичного нам продукту (зокрема, містить рутин, який зміцнює стінки кровоносних судин). Однак при цьому вона має гіркуватий смак, який можна перебити тільки великою кількістю добавок до неї.

Крім того, експерти з незалежного агентства оцінки продуктів харчування на наявність ГМО відзначили, що “татарська” гречка може завдати непоправної шкоди здоров'ю “печіночнікам” і викликати алергію у 20% населення країни.

Відзначимо, що китайська гречка стала найбільш провальним продуктовим проектом влади. Її ціна, згідно з оцінками експертів, завищена на 72%.

Від "Аратти". Ми також попереджаємо наших читачів, що в торгових мережах, куди надійшла китайська гречка, на цінниках часто "забувають" вказати країну походження цієї крупи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.