Учені знайшли першу придатну для життя планету

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.05.2011 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14039

Вчені знайшли планету, придатну для життя, яка знаходиться на відстані 20 світлових років від Землі і має назву Gliese 581 d.

Науковці переглянули свої попередні уявлення про планету Gliese 581 d. Вважалося, що на ній занадто холодно для підтримки життя земного типу.

Однак днями з'ясувалося, що на планеті Gliese 581 d цілком сприятливі умови. Небо, щоправда, там не блакитне, а червоне, сила тяжіння приблизно в два рази вища за нашу і повернена "сестра Землі", швидше за все, весь час однією стороною до свого світила, стверджують вчені.

Вони стверджують, що жити на Gliese 581 d можна. До такого висновку прийшла команда науковців з французького інституту Лапласа (Institut Pierre Simon Laplace in Paris) під керівництвом доктора Робіна Уордсворт, змоделювавши клімат Gliese 581 d.

Зірка Gliese 581 розташована в сузір'ї Терезів на відстані, приблизно в 20 світлових років від Землі.

Gliese 581 - червоний карлик. Астрономи запевняють, що на його орбіті перебувають шість планет: e, b, c, g, d і f. І три з них - c, g, d - розташовані у так званій зоні проживання: на сприятливій відстані від свого світила. Як наші Венера, Земля і Марс.

Найпридатнішою для життя, звичайно, вважається планета g. Якщо вона дійсно існує. У чому деякі вчені ще не до кінця впевнені.

З приводу планети Gliese 581 d були сумніви, мовляв, там надто морозно. Але тепер вони зняті. Таким чином ця планета стала першою, яку вчені без сумнівів призначили на роль найбільш ймовірного місця позаземного життя.

"Ми дуже схвильовані. Адже планета розташована досить близько від Землі. Колись люди зможуть туди долетіти", - сказав доктор Уордсворт.

Відзначимо, планета Gliese 581 d в 7 разів важча за Землю і в 2 рази більше. Сила тяжіння на ній становить 1,75 земної.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.