Азаров погрожує звільняти губернаторів за картоплю і капусту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2011 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14041

Сьогодні Кабінет міністрів України розпочинає заслуховування голів обласних державних адміністрацій щодо стану і перспектив розвитку виробництва овочів, у тому числі картоплі, а також створення ринкової інфраструктури для забезпечення населення овочами і фруктами.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, розпочинаючи засідання уряду.

За його словами, на превеликий жаль, більшість керівників регіонів не усвідомили, наскільки серйозною є робота з налагодження виробництва в Україні овочів та фруктів, будівництва системи оптових ринків сільськогосподарської продукції, тепличних комплексів, овоче- та плодосховищ тощо. «Повністю відсутня ініціатива з їхнього боку. Гірше того - вони бачать себе осторонь цих проблем і чітко сформульованих Урядом завдань на їх вирішення», - підкреслив прем'єр-міністр.

Тому, як зауважив Азаров, є необхідність заслухати керівників регіонів з цього питання. На пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства, додав він, першими прозвітують керівники Запорізької, Кіровоградської та Херсонської областей: «У цих областях, за оцінкою МінАПК, стан справ найгірший. Зауважте: в областях, яким самим Богом дано виробляти овочів і фруктів вдосталь для всієї України. І не тільки для України. Згадайте, що, наприклад, мелітопольську черешню та херсонські томати знали і у Франції, і у Великій Британії».

Прем'єр-міністр України наголосив, що розгляд звітів буде об’єктивний, але прискіпливий. За його результатами уряд прийме рішення, в тому числі кадрові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.