Кремль знову заговорив з Україною мовою ультиматумів (відео)

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.05.2011 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14042

Президент Російської Федерації Дмітрій Медвєдєв заявив, що Україна повинна вибирати між євроінтеграцією і створенням зони вільної торгівлі з Росією, Білоруссю і Казахстаном в рамках Митного союзу.

Про це він заявив сьогодні, 18 травня, під час прес-конференції в Москві.

"Мене не бентежить євроінтеграція України. Ви самостійна держава. Хочете - йдіть до ЄС, якщо вас там чекають", - заявив Медвєдєв.

При цьому, за словами російського президента, якщо Україна обере ЄС, їй буде важко інтегруватися в Єдиний економічний простір і Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном. "Не можна сидіти на двох стільцях. Або там, або там. Разом не вийде", - підсумував Медвєдєв.

Як повідомлялося раніше, останнім часом українська влада не може визначити єдину позицію щодо співробітництва України та Митного союзу. Так, Президент Віктор Янукович, виступаючи у Верховній Раді України зі щорічним посланням, сказав, що Україна хоче співпрацювати з Митним союзом за схемою "три плюс один".

Пізніше Янукович заявив, що співпраця України з Митним союзом не буде перешкоджати створенню зони вільної торгівлі з ЄС, а в майбутньому зможе сприяти євроінтеграційним процесам на євроазійському просторі.

Зі свого боку президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу назвав неможливим одночасний вступ України до Митного союзу і створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, голова української делегації з переговорів з ЄС з приводу ЗВТ Валерій П'ятницький наполягає на тому, що пріоритетом для України є Зона вільної торгівлі з Євросоюзом, а не Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.