З 25 травня на вулиці вийдуть студенти

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 18.05.2011 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14043

17 травня біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Києві студентські та молодіжні організації оголосили дату майбутніх масових студентських акцій протесту.

Причиною стало те, що в проекті Закону "Про вищу освіту" Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (МОНМС) лишилися норми, що суттєво звужують як права студентів, так і права викладачів. 13 травня представник студентських та молодіжних організацій вийшов з експертної робочої групи з доопрацювання закону. В остаточному тексті проекту, презентованому Міністерством, не врахована більшість вимог молоді, яка влаштовувала студентські акції протесту.

Представники Незалежної студентської профспілки "Пряма Дія", ВМГО "Українська Асоціація Студентського Самоврядування" (УАСС), Громадського руху "Відсіч", ініціативної групи викладачів Києво-Могилянської академії та ВМГО "Фундація Регіональних Ініціатив" (ФРІ) наголосили сьогодні, що чергова серія студентських протестів запланована на 25 травня.

"До остаточного міністерського тексту чомусь увійшли найбільш одіозні норми проти яких нещодавно студенти влаштовували масові акції протесту. Зокрема, Міністерство включило у текст проекту можливість збільшення плати за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму", - розповів екс-член робочої групи МОНМС Антон Делікатний.

Під час прес-конференції спільно зі студентами виступили і представники викладацького корпусу, котрі розказали про суттєве погіршення становища викладачів, до якого призведуть окремі пункти міністерського проекту закону.

Нагадаємо, що міністерський проект продовжує бути "братом-близнюком" нещодавно відкликаного через студентські протести законопроекту N7486-1.

31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі зазначені студентські та молодіжні організації та їхні регіональні партнери влаштували акції протесту проти ухвалення цього законопроекту. А 28 лютого у 10 містах студентство вже протестувало проти усіх законопроектів, які містили норми, що дискримінують молодь.

10 березня законопроект N7486-1 був відкликаний його авторами - сімома народними депутатами з головою найбільшої парламентської фракції на чолі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.