Бідні поділяться з багатими: борги, списані з Ахметова&Co, перекладуть на населення

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 18.05.2011 15:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14045

Українські профспілки вважають, що Верховна Рада переклала на населення борги тепловиків.

Борги, списані з тепловиків, перекладуть на населення
Ухвалення Верховною Радою законопроекту, згідно з яким недержавним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргу, обійдеться кожній українській сім'ї у понад 1440 гривень, запевняють у Національному форумі профспілок України (НФПУ).

На думку голови НФПУ Мирослава Якібчука, парламент ухвалив законопроект, яким фактично списав 25 млрд грн приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу. За його словами, усі вони належать олігархічним кланам, що означає, що прибутки одержали з десяток сімей, але за них тепер мають розплачуватися всі інші українські сім'ї.

"Якщо поділити 25 млрд на майже 17,5 млн домогосподарств, що є в Україні, то вийде, що кожна сім'я платитиме 1442 грн чужих боргів за рік", - зазначив голова НФПУ .

Він заявив, що профспілки наразі подають запит до голови Верховної ради та Уряду з вимогою пояснити, за рахунок чого будуть покриватися кошти 25-мільярдного боргу, списаного державою приватним підприємствам.

Нагадаємо, що 12 травня Верховна Рада ухвалила низку законопроектів, якими за рахунок державного бюджету списала 25 млрд грн боргу приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.