Акція перед парламентом розпочалася мирно

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 19.05.2011 10:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14054

Всеукраїнська акції протесту «Вперед» у Києві стартувала мирно.

Як повідомили в оргкомітеті акції, міліція не перешкоджає приготуванням до проведення Весняного маршу протесту в рамках Всеукраїнської акції «Вперед». На площі перед Верховною Радою вмонтовується сцена, розгортаються прапори і транспаранти, прибувають мітингуючі.

За словами одного з організаторів акції Андрія Панайотова, збір людей на мирну акцію протесту «проходить без серйозних провокацій з боку правоохоронних органів».

«Рано-вранці нам вдалося провезти в Маріїнський парк автомобіль зі сценою і звукопідсилюючим обладнанням. Зараз триває монтаж сцени. Автобуси з мітингуючими з регіонів України прибувають до Києва в район ВДНГ. Після цього люди дістаються центру громадським транспортом», - заявив Панайотов.

За його словами, «спочатку міліціонери намагалися не пропускати до Верховної Ради людей з прапорами і транспарантами, але нам вдалося домовитися, щоб проходженню людей не перешкоджали».

За даними оргкомітету акції, о 09.00 на площі перед парламентом було близько 1 тис. чоловік, серед них – народний депутат Наталія Королевська, голова Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції «Вперед», координатор акції Панайотов, голова Федерації профспілок малого і середнього підприємництва України В’ячеслав Рой, інші активісти.

Між тим у Маріїнському парту зосереджена чимала кількість працівників міліції. Зокрема, за будівлею Міністерства охорони здоров’я України знаходиться понад 10 автобусів, в яких перебувають бійці спецпідрозділу «Беркут».

За даними столичної міліції, на сьогоднішню акцію протесту «Вперед!» до Києва потягами з різних регіонів прибуло близько 300 осіб.

Як зазначили у столичному Главку міліції, здебільшого це люди із західних регіонів. Водночас у міліції зауважили, що інформацією про кількість приїзду людей автобусами поки що не володіють.

У свою чергу один з помічників народного депутата Наталії Королевської зазначив, що наразі фактів масового недопущення автобусів з учасниками акції з регіонів до Києва не зафіксовано, крім Чернігівської області, де працівники ДАІ тривалий час перевіряли документи у водія однієї з автоколон, яка рухалась до столиці.

За даними МВС, охорону громадського порядку під час акції «Вперед» забезпечуватимуть близько 700 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

У міліції зазначили, що згідно з поданими заявками, очікується прибуття понад 13 тис. осіб до центру Києва, які мають намір взяти участь в акції протесту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.