У столиці назріває черговий будівельний скандал

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.11.2006 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1406

У Києві назріває будівельний скандал, що обіцяє затьмарити “Еліту-Центр”. Компанія “Укрінвестбуд”, що намагається побудувати 5 житлових будинків ще з травня 2005 року, ніяк не могла почати будівництво.

У результаті Держфінпослуг 7 листопада тимчасово призупинила її ліцензію на залучення кошт фізичних осіб у фонди фінансування будівництва (ФФС).

Це перший випадок, коли комісія застосувала таку міру до керуючого ФФС. Для забудовника, що дійсно має намір побудувати житловий будинок, це чи не найстрашніше покарання. Він не зможе залучати кошти інвесторів — покупців майбутніх квартир.

З законних способів залучення грошей залишаються ще облігації, але ДКЦБФР навряд чи зважиться зареєструвати випуск такого емітенту. Компанія не розголошує, чи вистачить їй залучених раніше коштів для завершення (точніше, початку) будівництва.

Директор ЗАТ "Місто-сад" (дочірня фірма забудовника — керуючий ФФС) Олексій Міненков навідріз відмовився коментувати ситуацію.

Якщо вірити повідомленням інвесторів на інтернет-форумах, вони один за іншим вилучають гроші. Будинки повинні були зводитися на ділянках по вулицях Карбишева, Березняківській, Захарівській, Теремківській і Олени Теліги.

Компанія поки повертає кошти. Держфінпослуги, у свою чергу, не змогла уточнити, з чим конкретно пов’язане її рішення і коли вона може відновити ліцензію. Ні держорган, ні компанія не розголошують суми, притягнуті у ФФС компанії "Місто-сад".

Ще на початку року, після скандалу з "Еліту-Центр", прокуратура Києва встановила, що деякі ділянки під будівництво виділені "Укрінвестбуду" з порушенням законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.