Підприємці вручили Азарову ультиматум

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 20.05.2011 11:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14060

Учасники Весняного маршу протесту «Вперед» дали владі місяць на ухвалення «народних реформ». Якщо таку вимогу проігнорують, то в середині червня підприємці з усіх регіонів обіцяють влаштувати піший похід на Київ.

Цього разу під стінами Верховної Ради зібралося більше п’яти тисяч демонстрантів. Вони з'їхалися з усіх областей України. Переважно це підприємці малого та середнього бізнесу, яким після ухвалення нового податкового кодексу фактично доводиться працювати собі в збиток. Адже податки й соціальні платежі подекуди перевищують їхні прибутки.

«Я підприємець. Маю бізнес, появ'заний з будівництвом. 70 відсотків влада зараз у нас забирає відкатами різними і податками», - скаржиться Петро Куцик з Кривого Рогу. А Світлана Ужвій каже, що після збільшення обов’язкових соціальних платежів утримання магазинчику у райцентрі на Вінниччині стало для неї обтяжливим.

Місяць для дій

Народна колегія всеукраїнської акції «Вперед» ухвалили резолюцію, де люди вимагають зберегти спрощену систему оподаткування, ввести мораторій на контрольні перевірки малих підприємців, встановити посильні для підприємців ставки єдиного соціального внеску та скасування цього внеску скасувати для пенсіонерів та інвалідів.

Окрім цього, учасники акції домагаються, аби влада переглянула прожитковий мінімум, запровадила мораторій на зростання комунальних тарифів, зупинила неконтрольоване зростання цін на продукти харчування. Серед вимог - також перерахування цьогорічного бюджету, щоб додаткові кошти, виділені на утримання чиновників, було перенаправлено до місцевих бюджетів, Пенсійного фонду, на збільшення зарплат лікарів і вчителів.

Відпустка урядовців під питанням?

Якщо високі посадовці не дослухаються до їхніх вимог, то активісти руху «Вперед» обіцяють влітку «йти на Київ», перекривши головні транспортні сполучення країни. Висуваючи свої вимоги, демонстранти не стали брати до уваги, що з червня у депутатів та урядовців починаються літні канікули.

«У зв’язку з тим, що вони будуть у відпустках, то нам що чекати і терпіти? Місячний термін у них є. Хай не йдуть у відпустки, хай працюють і вирішують проблеми людей. Адже це поки що попереджувальна акція», - сказав у розмові з Deutsche Welle один з координаторів Весняного маршу протесту Сергій Овчинніков.

За його словами, зважаючи на стрімке зубожіння українців єдине що людям залишилося, так це домагатися своїх вимог через мітинги і протести.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.