Янукович узаконив ініціативу провокаторів

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 21.05.2011 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14075

Президент України Віктор Янукович підписав закон про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги.

"Президент підтвердив свою позицію, висловлену під час відвідин Українського медико-соціального центру для ветеранів Великої Вітчизняної війни, підписавши 20 травня 2011 закон України "Про внесення змін до закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" про порядок офіційного використання копій прапора Перемоги", - повідомляє прес-служба глави української держави в суботу,

"За результатами правової експертизи вищезгаданого закону Кабінет міністрів України і Міністерство юстиції України висловилися за його підписання", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялось, парламент 21 квітня ухвалив закон про використання копії прапора Перемоги під час святкування 9 травня.

5 травня голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав документ і направив його на підпис президенту. Після цього стало відомо, що закон був направлений на експертизу до Міністерства юстиції.

Відповідно до закону, прапор Перемоги може підніматися на флагштоках поряд з державним прапором України.

Законом встановлюється порядок офіційного використання прапора Перемоги. Прапор Перемоги трактується в документі як "символ перемоги радянського народу, його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни".

Відповідно до закону, зовнішній вигляд копій прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора 150-й ордена Кутузова другого ступеня Ідрицької стрілецької дивізії.

Закон також встановлює порядок використання прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил невідомого солдата і невідомого матроса, а також під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги.

Як відомо, ухвалення Радою закону стало каталізатором провокацій 9 травня у Львові, де через публічне розгортання привезеного з Одеси та Криму червоного прапора з нагоди Дня Перемоги виникли масові зіткнення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.