Луценко припиняє голодування. Тепер він сидітиме у СІЗО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.05.2011 21:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14093

Сьогодні у суді Юрій Луценко заявив, що припиняє голодування.

“Мета мого голодування досягнута. Велике спасибі пресі - вона привернула увагу громадськості до цієї справи, не до справи Луценка, а до стану правоохоронної і судової системи”, - сказав Юрій Луценко, додавши, що тепер на конкретному прикладі доведено, що Генеральна прокуратура не помічає звернень на свою адресу. Раніше екс-міністр повідомляв, що направив генпрокурору Віктору Пшонці звернення з проханням змінити запобіжний захід, але відповіді немає вже 25 днів.

Луценко зазначив, що ні прокуратура, ні суд не вважають за потрібне пояснювати причин подальшого його утримання під вартою.

“І ті, і інші навіть не вважають за потрібне пояснювати, чому людина повинна перебувати у в'язниці за використання своїх конституційних прав”, - сказав він.

Юрій Луценко перебуває під вартою вже 149 днів, сьогодні був 32 день голодування.

Тим часом Печерський суд залишив без змін запобіжний захід. Після засідання Печерського районного суду Києва екс-міністра внутрішніх справ Луценка було доставлено до Київського слідчого ізолятору.

Про це повідомили у Державній пенітенціарній службі.

“Він пройшов медичне обстеження і з відповідними рекомендаціями він у подальшому буде перебувати у слідчому ізоляторі”, - сказали у прес-службі відомства.

У лікарні швидкої допомоги Києва Юрій Луценко перебував з 10 травня, куди його було доставлено із СІЗО через погіршення стану здоров’я у зв’язку з голодуванням.

У понеділок у Державній пенітенціарній службі поінформували, що після завершення медичного обстеження Луценка переведуть з лікарні до Київського СІЗО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.