Могильов валить всі прорахунки на Луценка

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 24.05.2011 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14095

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов стверджує, що під час перебування Юрія Луценка на посаді глави МВС міліцію покинуло безліч професійно підготовлених співробітників.

На думку Могильова, Луценко зруйнував у працівників міліції почуття справедливості: "Адже в органах дуже багато хто працює, саме керуючись ним - людям подобається боротися зі злочинністю".

"Міліцію покинуло безліч професійно підготовлених співробітників. Порушено принципи роботи й зв’язок поколінь. Я вважаю, що міліцейським відомством потрібно керувати, розуміючи, чим воно займається", - розповів Могильов виданню "Коммерсант-Украина".

Глава МВС вважає справедливим пред’явлене Юрію Луценку обвинувачення у зловживанні службовим становищем і розтраті держкоштів.

"Я вважаю, що будь-яка людина, перебуваючи на посаді міністра, має розуміти, що вона робить. Допускати порушення внутрішніх інструкцій МВС, давати необґрунтовані накази міністр внутрішніх справ не має права", - зазначив він.

"У будь-якому разі, своєму водію офіцерське звання я не присвоював і в 50 років на роботу в міліцію його не брав", - зазначив глава МВС.

"Ви гадаєте, не кривдно людині, яка прослужила 20-25 років у міліції, яка ходила в наряди, яка ловила злочинців, яка пішла на пенсію в розмірі 1000 гривень, бачити, що водій з колгоспу, який ні дня не пропрацював у міліції, отримує звання підполковника й пенсію в кілька тисяч? Хіба це можна назвати соціальною справедливістю?" - підкреслив він.

"Отож, я такого не допущу ніколи! Навіть якщо це буде мій найближчий друг або родич", - запевнив міністр.

Нагадаємо, Юрій Луценко з грудня 2010 року перебуває під арештом. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень під час перебуванні на посаді глави МВС.

Зокрема, Луценку інкримінують зловживання владою під час розслідуванні справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, а також призначення високої пенсії та підвищення по службі особистого водія. Крім того, слідство вважає, що екс-глава МВС завдав збитків державі в результаті святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках.

Від “Аратти”: ми б вельми хотіли окремо почути від пана Могильова відповіді на питання: якими ж саме почуттями справедливості керувалися генерал МВС Пукач і його колеги, коли вбивали журналіста Георгія Гонгадзе? Якими почуттями справедливості керувалися міліцейські професіонали з банди перевертнів Гончарова? Чи не вважає він, що смерть студента Індила у міліцейській буцегарні це теж прояв професійності його кадрів?

Ми б могли навести ще низку аналогічних запитань до Могильова, зокрема, аби він пояснив, чому у міліцейських відділах процвітають тортури і мордування затриманних, про що свідчать звіти як українських так і міжнародних правозахисних організацій. Чи в цьому винен також Луценко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.