Балога адекватно реагуватиме на спроби обмеження повноважень Президента

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 9.11.2006 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1410

Віктор Балога наполягає на своєму праві реагувати на всі дії, що стосуються реалізації конституційних повноважень Президента.

Віктор Балога не залишить поза увагою будь-які спроби звузити сферу впливу першої посадової особи держави (фото - kolyba.org.ua)

«Секретаріат Президента під моїм керівництвом за жодних обставин не залишить поза увагою будь-які спроби звузити сферу впливу першої посадової особи держави», – наголошує В.Балога. Так він відреагував на вчорашню заяву Голови Верховної Ради Олександра Мороза про недоцільність коментарів Глави Секретаріату з приводу повноважень Президента і Кабінету Міністрів.

«Секретаріат Президента – це своєрідний менеджер конституційних повноважень і обов’язків Глави держави. Одне із завдань цього державного органу – пояснювати суспільству причини і логіку президентських рішень», – відзначає В.Балога.

Зокрема, відповідні коментарі Секретаріат підготував і щодо вето Президента на закон, який передбачає скорочення кворуму зборів акціонерів. Ці роз’яснення були оприлюднені публічно і Главою держави, і відповідними керівниками Секретаріату у цілковитій відповідності з проголошеною прозорістю державної політики.

«Президент, ветуючи цей закон, добре усвідомлював всі економічні ризики від його дії. Глава держави прагне не допустити нового переділу власності в інтересах конкретних фінансово-політичних груп, убезпечити економіку країни від можливих потрясінь. Це надзвичайно важливе питання, тому Секретаріат Президента розгорнув широку кампанію доведення відповідної позиції Глави держави до суспільства», – відзначив В.Балога.

У цьому контексті Глава Секретаріату вважає зайвим керуватися емоціями там, де потрібні зважені рішення, щоб запобігти помилкам. В.Балога переконаний, що «високопосадовці мають насамперед не припускатися прорахунків у своїй роботі і зосередитися на сутнісному, замість того, щоб нервово реагувати на справедливі зауваження. Слід не хизуватися своїм статусом, а ефективно використовувати його на благо України».

Глава Секретаріату Президента наголошує, що мотивом у діях відповідальних високопосадовців мають бути тільки інтереси суспільства і країни, а не одноразові інтереси, повідомляє прес-служба Президента України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.