Французи ледь не збили ізраїльські літаки

Автор/джерело -  © NEWSru.com



Дата публiкацiї - 9.11.2006 20:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1411

Міністр оборони Франції Мішель Альо-Марі доповіла в парламенті про те, що французькі миротворці ледь не відкрили вогонь по ізраїльських військових літаках, які зненацька спікірували на позиції міжнародних сил.

Ізраїль провокує миротворців

Глава Міноборони підкреслив, що до цього "залишалося дві секунди".

Інцидент відбувся 31 жовтня. Ізраїльський винищувач F-15 зробив над французькими позиціями маневр, "подібний до скидання бомб або гарматного обстрілу". "Це неприпустимо", - заявила Альо-Марі, нагадавши, що були й інші інциденти при обльотах ізраїльською авіацією французьких і німецьких військових кораблів біля берегів Лівану.

У свою чергу, міністр закордонних справ Франції Філіп Дуст-Блазі підкреслив, що польоти ізраїльської авіації над Південним Ліваном "є джерелом глибокої заклопотаності". "Це чудо, що нічого серйозного не відбулося, оскільки французькі військові могли дати відсіч", - сказав він. Дуст-Блазі повідомив також, що Париж має намір "направити ізраїльській владі попередження про неприпустимість повторення подібних інцидентів".

Армія оборони Ізраїлю не коментує деталі інциденту. Але військові знову повторили, що польоти ізраїльських літаків над ліванською територією протривають доти, поки не будуть повернуті захоплені терористами "Хезбалли" військовослужбовці і не будуть виконані укладення 1701 резолюції СБ ООН, що включають повне роззброєння цього ліванського терористичного угруповання.

Інцидент відбувся всього за два тижні після подібної події з німецькими миротворцями на півдні Лівану. Нагадаємо, тоді міністерство оборони Німеччини повідомило про те, що німецьке судно, що знаходилося в ліванських водах, було атаковане ізраїльськими винищувачами F-16.

Ізраїльська армія тоді відкинула це ствердження, проте після перевірки Ізраїль визнав, що літаки наблизилися до німецького судна, що патрулює межі Лівану, але не атакували його. Інцидент був викликаний тим, що з корабля без відповідного попередження був піднятий вертоліт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.