Янукович виключив злиття Нафтогазу та Газпрому

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 25.05.2011 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14117

Президент України Віктор Янукович виключив потенційне злиття НАК Нафтогаз України і російського Газпрому, запропоноване прем’єр-міністром РФ Владіміром Путіним.

Про це передає агентство Bloomberg.

"Продала б Україна частину своїх енергетичних ресурсів, це було б зроблено прозорим шляхом на ринкових умовах", - передає слова Януковича агентство.

При цьому глава держави заявив, що "такі великі підприємства, як енергетичні компанії будуть проходити реєстрацію на первинне публічне розміщення акцій в найближчому майбутньому".

Раніше українські ЗМІ писали, що російський Газпром висунув НАК Нафтогаз України черговий ультиматум: створення СП двох компаній і зниження ціни газу для України можливе тільки в тому випадку, якщо НАК відмовиться від IPO.

Як повідомлялося з посиланням на голову НАК Євгенія Бакуліна, Нафтогаз України планує вийти на IPO в 2012-2013 роках. Залучені кошти підуть на розвиток компанії, збільшення видобутку газу, модернізацію газотранспортної системи.

НАК Нафтогаз України об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.