Делегація ПАРЄ домагатиметься скасування запобіжного заходу щодо Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.05.2011 09:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14127

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи вимагає негайно скасувати підписку про невиїзд для лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Про це завили члени делегації ПАРЄ під час зустрічі з Тимошенко, повідомила прес-служба партії.

«Українська влада прямує в інший бік від демократії. Політично вмотивоване переслідування опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, не відповідає стандартам ЄС та викликає занепокоєння в Європі», - наголосив Президент Фракції Європейської Народної Партії та Християнських Демократів в ПАРЄ Люка Волонте.

«Ми засуджуємо такі дії української влади. Не можна обмежувати політичну діяльність опозиції. В першу чергу, ми вимагаємо негайно припинити ганебну для цивілізованих країн підписку про невиїзд та закликаємо Президента Віктора Януковича та його уряд покласти край цьому свавіллю», - сказав він.

У свою чергу Юлія Тимошенко повідомила делегації ПАРЄ про розвиток ситуації в нашій державі, а саме зростаючий тиск на журналістів та громадянське суспільство, підпорядкування адміністрації президента судової системи України, систематичне порушення Конституції та законів.

«Усі справи проти членів опозиції сфабриковано адміністрацією президента. В Україні відбувається розправа над політичними опонентами влади», - наголосила вона.

До складу делегації ПАРЄ входять Президент Фракції Європейської Народної Партії та Християнських Демократів в ПАРЄ Люка Волонте (Італія), Співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ з питання виконання Україною обов`язків і зобов`язань перед Радою Європи Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція), Член Парламенту Франції, Віце-президент Фракції Європейської Народної Партії в ПАРЄ Жан-Клод Міньйон (Франція) та Голова Регламентного Комітету ПАРЄ Егідіюс Варейкіс (Литва).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.