Ахметов хоче витіснити “Газпром” з газового ринку України

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 26.05.2011 11:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14129

Україна в змозі самостійно забезпечувати більшу частину своїх потреб у природному газі.



Про це під час прес-конференції, присвяченої стратегії розвитку компанії ДТЕК до 2030 року, заявив генеральний директор компанії Максим Тимченко, передає портал "Дело".

За його словами, на сьогоднішній день потреби України у природному газі становлять близько 50 млрд куб. м.

"20 млрд куб. м. газу Україна видобуває самостійно. Відсутню частину можна компенсувати за рахунок відкриття нових родовищ, зокрема, сланцевого газу, розробки родовищ на глибоководному шельфі Чорного моря", - сказав Тимченко.

При цьому генеральний директор ДТЕК зазначив, що реалізувати проекти з видобутку газу в Україну досить непросто, оскільки інвестиції в цю галузь оцінюються в $ 47 млрд.

Тимченко повідомив, що ДПЕК ухвалив стратегічне рішення бути гравцем у нафтогазовому секторі.

"Кілька днів тому була зареєстрована компанія ДТЕК Нафтогаз. Основна ідея - забезпечити власні (підприємств в структурі компанії ДТЕК - ред.) потреби в газі", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, які проекти компанія ДТЕК Нафтогаз планує реалізувати в першу чергу, директор з розвитку бізнесу компанії ДТЕК Герман Айнбіндер відповів, що поки компанія проводить аналіз даних, і найближчим часом розповість про пріоритетні напрямки діяльності.

"Буде потрібно час, щоб проаналізувати", - сказав він.

Довідка від “Аратти”. Енергетичний холдинг Ріната Ахметова ДТЕК нещодавно створив компанію "Дтек-Нафтогаз", яка займеться проектами Vanco Prykerchenska Ltd і поставлятиме видобутий газ для «Киевенерго». Про це публічно заявив директор з розвитку бізнесу компанії Герман Айнбіндер.

За його словами, окрім шельфу, «ДТЕК-Нафтогаз» цікавлять альтернативні енергоресурси - сланцевий газ, газ щільних пісковиків, шахтний метан.

До 2030г. «ДТЕК-Нафтогаз» повинен вийти на рівень здобичі в 3 млрд. кубометрів газу, який використовуватиметься для власних потреб, - в т.ч. для забезпечення 2 газомазутних блоку «Днепроенерго» і для забезпечення «Київенерго».

«ДТЕК-Нафтогаз» є 100-процентною дочкою ДТЕК, представники цієї компанії найближчим часом увійдуть до ради директорів Vanco Prykerchenska Ltd.

Акціонерами Vanco Prykerchenska Ltd є Vanco Energy, ДТЕК (Донецьк), інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd (Австрія), а також компанія Shadowlight Investments Ltd, пов'язана з російським бізнесменом Євгєнієм Новіцким. В даний час Vanco Prykerchenska Ltd готується до освоєння переданого їй Прікерченського ділянки шельфу Чорного моря.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.