В Україні збільшується вибіркове переслідування

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 26.05.2011 22:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14138

Затримання колишнього прем’єра Юлії Тимошенко підтверджує занепокоєння Freedom House щодо збільшення вибіркового переслідування політичних опонентів в Україні.

Про це заявив виконавчий директор Freedom House Девід Крамер, якого цитує прес-служба організації.

"Українська влада взялась за Юлію Тимошенко, вони висувають проти неї одне кримінальне звинувачення за іншим, поки їм не вдасться кинути її у в’язницю і таким чином прибрати з політичної арени", - зазначив він.

"Це - безжалісна і свавільна кампанія проти провідного діяча української опозиції. Це також не можна назвати правильним шляхом просування верховенства права. Натомість, це - маніпулювання правом, і це необхідно зупинити", - вважає Крамер.

"Подібні дії з боку української влади акцентують хвилю політично-вмотивованих дій проти колишніх посадовців, включаючи кримінальні звинувачення проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка", - заявив виконавчий директор Freedom House.

"Боротьба з корупцією є вкрай важливою, але такий спосіб не викликає жодної довіри", - додав він.

Як відомо, в останньому огляді політичних справ і громадянських свобод Freedom House "Свобода у світі 2011" Україна отримала статус "частково вільної", вона також була визначена як "частково вільна" у рейтингу "Свобода преси".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.