“Спроба №5”. У Партії регіонів знайшли черговий “кримінал” на Тимошенко

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.05.2011 10:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14140

Рішення американського суду щодо повернення до бюджету України 19 мільйонів доларів дає всі підстави порушити кримінальну справу проти уряду Юлії Тимошенко.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Заява Олійника була коментарем рішення суду, який задовольнив позовні вимоги "Укрвакцини" щодо компенсації збитків від закупівлі вакцини "Таміфлю".

"В такій ситуації захисникам Тимошенко не варто апелювати до Європи та Америки, тому що навіть американський суд визнав, що при уряді Тимошенко були корупційні схеми", - зазначив регіонал.

На його думку, рішення дає всі підстави порушити кримінальну справу в Україні та розпочати розслідування, встановивши всіх осіб, які причетні до цієї схеми, починаючи від тодішніх урядовців та закінчуючи посередниками.

За словами Олійника, найважливіший наслідок рішення американського суду - "опозиції вже не можна буде жонглювати заявами щодо справедливості чи несправедливості тих чи інших судів".

"Казати, що суд "ручний", вже не вдасться. Говорити про ручні суди в Америці та їхню залежність від України - це треба бути не при пам’яті", - зазначив депутат.

Як відомо, днями Генпрокуратура завершила розслідування справи проти Тимошенко і пред'явила їй обвинувачення в перевищенні влади при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Від “Аратти”: нам, чесно кажучи, вже навіть і не дивно читати і чути "потоки дуки" спікерів Партії регіонів. Бо у них, чим далі -тим відвертіше, проглядається лише "пролетарська ненависть" до політчного опонента, не обтяжена ні логікою, ні чим іншим.

Чи може Тимошенко взагалі нести відповідальність за дії колегіального органу влади? Адже, Кабмін, як, до речі, і Верховна Рада, є колегіальними органами влади і згідно з чинним законодавством жодний член такого органу влади не несе відповідальності за рішення цього органу. Пан Олійник не думає, що створивши прецедент на справі Тимошенко, він, як член аналогічного органу влади також має бути притягнутий до відповідальнсоті, наприклад, за голосування по Податковому кодексу, ухвалення якого вже має тяжкі наслідки для держави і нанесло суттєвої шкоди суспільним інтересам.

Можемо нагадати, що Тимошенко не є за освітою ні лікарем, ні фармакологом. Отже, не може, як експерт відповідати ні за специфічну ефективність препарату, ні за оцінку в його потребі під час епідемії, ні за вибір постачальника. Для цього існують фахівці Мінздраву, яких очолює керівник-медик. А призвище того, хто, власне, ухвалював рішення по "Таміфлю" - Митник, і аж ніяк не Тимошенко.

І станнє. Для подібного роду кримінальних справ, і це не може не знати пан Олійник, визначальним у частині визначення складу злочину чи його відсутності, є особиста матеріальна користь підозрюваного. А от із цим - явні проблеми. Бо, спеціально для пана Олійника, нагадуємо: американський суд вирішував господарську суперечку двох суб'єктів підприємницької діяльності, і аж ніяк не вчиняв ніяких дій у сфері кримінального права.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.