Офіційний борець з корупцією Пшонка визнав, що дерибан Космоса заплутав його інтелектуалів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.05.2011 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14144

Генпрокуратура поки не може розібратися з роллю мера Києва Леоніда Черновецького у розкраданнях столичної власності, оскільки прямих доказів на нього немає.

Про це сказав генеральний прокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю ZN.UA.

"Хитрість полягає в тому, що сам він (Черновецький) підписував мало документів - все-таки він юрист, свого часу працював слідчим", - повідомив генпрокурор.

Водночас він додав, що питання до Черновецького "є і будуть", а Генпрокуратура продовжить розслідування.

"Ми хочемо розібратися в тому, в якій мірі він був ідеологом беззаконня, яке коїлося в мерії. І якщо це був не він, то хто тоді?", - сказав Пшонка

"Чи було це наслідком ситуації, пущеної самопливом, коли кожен крав, де і скільки міг, або ж це все-таки чітко продумана діяльність організованої групи, яка вирішила збагатитися за рахунок власності громади Києва, використовуючи своє посадове становище", - додав він.

За словами генпрокурора, Черновецького вже допитали за низкою кримінальних справ і його чекають ще допити і очні ставки.

"Доводити причетність колишнього мера складно, і нам дуже потрібні деякі особи, які перебувають сьогодні в розшуку, які могли б значною мірою прояснити ситуацію", - сказав Пшонка.

Він підтвердив, що в цьому списку є і В'ячеслав Супруненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.