Одеська міліція і закон - не сумісні

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.05.2011 15:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14147

Одеська міліція звільнила 32-річного журналіста Богдана Осінського після допиту, як свідка, у справі про підпал місцевого офісу Партії регіонів.

Про це повідомив сам Осінський, уточнивши, що заступник начальника відділу міліції «Хмельницький» Руслан Лунгул розпорядився звільнити журналіста, доставленого оперативниками близько 9-ї ранку в кабінет слідчого Малиновського РВВС Артема Бабаєва.

«Спершу слідчий Бабаєв допитував у кримінальній справі, порушеній за фактом спроби підпалу невідомими у січні поточного року одеського офісу Партії регіонів на вул. Прохорівській, 17, а по завершенні супроводив до начальника відділку «Хмельницький» Руслана Лунгула, де було оголошено, що мене ніхто не затримує - можу повертатися додому».

“Слідчий Бабаєв також віддав мені паспорт, брутально відібраний під час тригодинного обшуку приватного житла, - зазначив Осінський, - а також пообіцяв повернути забрані з квартири речі, окрім персонального комп’ютера, який нібито буде піддано кількамісячному експертному дослідженню”.

Осінський додав, що «під час допиту слідчий Бабаєв цинічно заявив мені у вічі, нібито мене ніхто вдосвіта не затримував, а супроводжено до міліції як свідка у кримінальній справі». Більше того, у протоколі обшуку вказано, що обшук тривав годину, а не три години, як було насправді.

Крім того, журналіст зауважив, що «суддя Малиновського райсуду Одеси Сергій Жуоик, заочно штампуючи санкцію на обшук житла, навів у документі спотворені біографічні дані».

У свою чергу, лідер Одеської облорганізації ВО «Свобода» Павло Кириленко заявив, що пікетування активістами партії будівлі відділку «Хмельницький», де сьогодні утримували Осінського, скасовано у зв’язку зі звільнення журналіста.

Як повідомлялося раніше, 21 січня 2011 року в Одесі невідомий зловмисник кинув пляшку із запалювальною сумішшю в офіс міської організації Партії регіонів, який розташований на вулиці Прохорівській, 18.

Відповідальність за вчинене взяла на себе досі невідома в Одесі організація антиглобалістів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.