Суд над Луценком перенесли, він буде весь час у СІЗО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2011 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14148

Суд у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесено на 9 червня 2011 року на 10 годину ранку.

Про це повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Причина – відсутність на засіданні суду адвоката водія у зв’язку із участю в іншому судовому засіданні.

Представники МВС та прокуратури змушені були погодитися із тим, що заслуховувати справу при відсутності одного з адвокатів неможливо.

Окрім того, клопотання про перенесення засідання заявив і сам Луценко у зв'язку з поганим самопочуттям. Він повідомив, що його дуже рано привезли до суду, він нічого не їв і просидів близько 5 годин.

«У мене болить спина, оскільки я довгий час провів в клітці. Я не можу сидіти і прошу завершити засідання через стан здоров'я», - сказав Луценко.

Він додав, що просить наступного разу привозити його до суду за годину до початку засідання. Луценко вважає, що доставка його до суду за 5-6 годин до початку засідання свідчить про жорстоке поводження з ним.

Окрім того, лідер НС заявив клопотання про відвід судді Сергія Вовка.

Екс-міністр пояснив причину: «Суддя Вовк на минулому засіданні відмовив мені в суді присяжних. Вважаю, що ненадання такого права - це посадовий злочин. Я буду звертатися до відповідних органів, щоб вони розглянули можливість порушення кримінальної справи».

Луценко зазначив, що суддя Вовк також бере участь у справах опозиціонерів, зокрема Іващенка, Діденка і Макаренка.

Також Ю.Луценко висловив сумнів у професіоналізмі судді Сергія Вовка. «Я знаю, що суддя Вовк давав пояснення кваліфікаційній комісії у Вищій Раді юстиції. Це наштовхує мене на думку про його відповідність даній посаді, а також ще раз підтверджує політичне замовлення моєї справи і її виконання суддею Вовком», - наголосив Луценко.

Після тривалої наради суд віхилив це клопотання. Під час читання рішення суддею Вовком стався цікавий випадок. Зачитуючи дане рішення, суддя зауважив, що «не отримував вказівок від заступника голови Адміністрації Президента».

Луценко відразу зробив зауваження: «Я не називав конкретних осіб, не говорив. Що це був заступник глави АП! Я назвав замовника – Адміністрацію Президента».

«Отже, Ви знаєте більше, ніж я!», - звернувся Луценко до Вовка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.