Вірогідно влітку влада обдарує нас новими тарифами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.05.2011 19:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14150

Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив керівникам ряду міністерств і відомств до 30 травня розробити єдиний і зрозумілий алгоритм розрахунку тарифів у ЖКГ для всіх областей України.

Про це він заявив у п'ятницю на нараді в Кабінеті Міністрів, на якій обговорювався хід виконання доручень Президента і Прем'єр-міністра України з наведення порядку в житлово-комунальному господарстві, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Андрія Клюєва, в основу цього алгоритму повинні бути покладені принципи прозорості та відкритості. Він особливо підкреслив, що на місцях відсутній єдиний підхід до формування тарифів, а відмінності в їх величині по регіонам «просто неможливо зрозуміти». Приміром, за гарячу воду в Миколаєві платять 9,05 грн. за кубічний метр, а в Івано-Франківську - 20,43 грн.

За словами першого віце-прем'єр-міністра, останнім часом тарифна політика у сфері ЖКГ перетворилася з суто економічної в соціальну і навіть на політичну проблему, оскільки на ній активно спекулюють опоненти Уряду, «розігріваючи» суспільство.

«Реформа ЖКГ триває в Україні вже десять років, однак результатів ніяких. Процвітає корупція і хабарництво. За останні п'ять місяців порушено 850 кримінальних справ щодо зловживань у житлово-комунальній сфері» - зазначив Андрій Клюєв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.