Тимошенко: Пшонка мовчить - значить справу проти неї сфальсифіковано

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.05.2011 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14171

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко переконана, що мовчання Генерального прокурора України Віктора Пшонки на її вимогу скасувати постанови щодо політично вмотивованих кримінальних справ зайвий раз свідчить про незаконність їх порушення.

"У Пшонки сьогодні останній день для відповіді на скаргу про незаконність кримінальних справ проти мене. Ці справи сфальшовані, тому і не відповідає", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

При цьому екс-прем’єр констатувала, що Генпрокурор уникає відповіді. "Як правило, ховаються від прокурорів, а тут навпаки – сам Генпрокурор ховається. Пшонка боїться відповісти на мою скаргу і в Раду боїться прийти", - переконана Юлія Тимошенко.

У середу, 1 червня, Верховна Рада має заслухати інформацію Генеральної прокуратури про порушення кримінальних справ проти Юлії Тимошенко. Депутати, однак, не підтримали пропозицію фракції "БЮТ-"Батьківщина" про те, щоб звіт зробив особисто Генпрокурор Віктор Пшонка.

"Розумію, що Ви усвідомлюєте політико-замовний характер порушених проти мене справ, а тому не хочете залишати своїх автографів. Однак, мовчання не позбавляє Вас відповідальності за зловживання у цих справах та незаконність їхнього порушення. Відтак, ще раз вимагаю від Вас негайної відповіді на мої звернення", - йшлося у відкритому листі Юлії Тимошенко до Генерального прокурора Віктора Пшонки.

У документі Юлія Тимошенко нагадувала, що прокуратура має здійснювати нагляд за дотриманням Конституції та законів, а якщо Генеральний прокурор не відповідає на скаргу, то він сам стає порушником закону і має нести за це відповідальність.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.